intelepciune, psihologie, psychology

Radacina tuturor bolilor psihice e rautatea

Ce am sa scriu mai jos e un punct de vedere si nu o litera de lege. Intelept e acela care intelege.

Tot timpul m-am straduit sa inteleg de ce oamenii sunt rai. Ce ii face pe unii sa fie rai. Si am ajuns la concluzia ca cel mai puternic om e omul care nu e rau dar stie sa-si inspaimante adeversarul fara a-i face rau. E o stare, pe care trebuie sa o contientizezi. Nu exista cuvinte si expresii suficiente pentru a o descrie. A fi puternic nu inseamna a rani dar inseamna a-i pune “la punct” pe cei care incearca asta. E o diferenta intre agresivitate, toleranta si bunatate. Nu stiu cat a inteles invatatura crestina din asta, dar cu siguranta iertarea e o stare delicata, altfel in psihologie nu am avea atatea “victime” care trebuie sa-si ierte si sa inteleaga “calaii” care le agreseaza.

Nu stiu daca pshihologii au luat in calcul acest aspect, dar radacina tuturor bolilor psihice e rautatea.

Am observat ca rautatea si prostia le gasesti mereu impreuna.

Cum degenereaza bolile pe parcurs e partea a 2-a. In psihologie e o diferenta intre victima care nu isi poate accepta “calaul” si calaul propriu zis.

Cine e in rolul de calau? Agresorul, omul rau, inferior care nu si-a depasit starea de impuls de moment. Rautatea vine din invidie in primul rand. Si de aici putem vorbi de dorinta de dominare.

La psiholog ajung de regula victimele pentru ca ele cauta o cale de rezolvare si nu calaii. Cei care fac rau si ii ranesc pe altii. Vorbim de starea constienta nu de cei care apartin unui alt capitol care se numeste psihiatrie si care face referire la cei care nu mai au constiinta.

Intelegeti, pentru ca cheia priceperii lucrurilor e intelegerea iar pentru a intelege de ce lucrurile sunt asa cum sunt e nevoie sa le observati nu sa le judecati.

Daca ar fi dupa “Dumnezeul meu” as spune ca ne-a dat ibertatea sa facem ce vrem pe acest Pamant. Nu intervine intre noi dar noi prin puterea cu care am fost inzestrati, caci ca si fiinte avem puteri superioare putem intelege si pricepe.

Am fost provocata acum catva timp cu o intrebare simpla dar geniala “cand si cum intervine vindecarea”

Vedeti , intrebarile corecte te coduc la raspunsuri corecte.

M-am uitat in esenta problemii si am vazut si inteles ca atunci cand omul accepta se vindeca. Cand nu accepti ai un permament conflict cu tine si cu ceilalti.

E valabil pentru victima, care nu poate accepta faptul ca a fost agresata si e cazul sa i-a atitudie. Poate agresorul doreste un partener de “rafuiala”. E important sa stii sa actionezi in aceasta problema si nu exista solutie, fiecare caz e particular.

Si acceptarea trebuie sa vina si din partea agresorului sau a calaului dupa cum metaforic l-am numit.

A accepta ca esti diferit, a constientiza ca si tu esti diferit, ca ai calitati pentru ca fiecare ne nastem cu calitati inlatura invidia din sufletul omului. De ce sa invidiezi un om cand si tu poti sa fii special pentru ceea ce ai, si nu doar special ci unicat. Oamenii care si-au depasit conditia isi folosesc talentele in sens constructiv.

Victima nu poate face pace cu cel care o invidiaza. Orice ii va spune nu o va asculta. Copiii pot fi invidiati de parinti, orice le vor spune copiii, parintilor niciodata parintii nu vor accepta. Sunt milioane de cazuri in care copiii au devenit victimile inferioritatii parintilor. Cheia multor probleme e in familie. De aici, in acest cerc debuteaza “relele”.  Conflictele pot fi si intre frati, colegi, vecini etc.

Nimeni nu ii este inferior nimanui. Fiecare om are un punct sau un lucru in care este stralucitor. Si de ce sa-ti pierzi vremea invidiind si tesand planuri de razbunare cand acelasi timp il poti folosi constructiv pentru tine facand lucrurile care te scot pe tine in evidenta.

E un punct de vedere esential in gandirea unui om. Va rog distribuiti acest material, pentru ca de aici oamenii se pot inspira sa gandeasca mult mai mult si mai profund si chiar mai corect decat am reusit eu. In cazu in care nu ati facut-o deja.

Un punct de vedere te poate inspira, iti poate atrage atentia si de acolo sa infloreasca multe lucruri pozitive.

Va doresc intelepciune pentru ca e arta de a trai in armonie si echilibru.

Cu entuziasm

Adelina Maries

Standard

One thought on “Radacina tuturor bolilor psihice e rautatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s