business, economie

Piata bunurilor de lux cu paranteza de rigoare

Atunci cand o tara in curs de dezvoltare are crestere economica per ansamblu, primul indiciu e piata bunurilor de lux, care incepe sa infloreasca. Magazinele care vand bunuri de lux, sunt din ce in ce mai active pe piata iar brandurile premium le regasiti in revistele de afaceri precum si indicatorii pietelor de lux si a ceor secundare.

Pietele secundare, cele care ofera materie prima producerii bunurilor de lux incep si ele sa aiba cresteri. De altfel logic.

Dar supriza, poate prea devreme, ori poate pentru unii un pic fortat, apartenenta la piata de lux e data de raritate si utilitate de asemenea sunt materiile prime considerate metale rare.

Dupa cum bine stiti in Romania e bataie acum pe acele terenuri care contin aceste bogatii care datorita raritatii sunt metale de lux intrecand in valoarea de piata aurul si chiar diamantele

Ei bine, e o paranteza, pentru ca acest articol ma priveste personal. Doresc ca din aurul Romaniei sa realizez bijuterii de lux, si chiar mai mult vreau drept de stantare a aurului romanesc.

E un moft, si mofturile sunt lux.

Cu masura si echilibru Romania isi poate oferi siesi tot luxul pe care il vrea.

A, si nici poveste nu vreau ca Rosia Montana sa fie exploata de Gabriel Corporation si gata

Deci sunt impotriva proiectului RMGC indiferent de proportiile lui simplu, din 2 motive

1. nu-mi place actionariatul de tip mafiot

2. nu-mi convine ca, compania actionara e inregistrata in alta tara decat Romania. Motive fiscale desigur

Motivul principal, genocidul cred ca il cunoasteti iar povestea cu sfarsitul lumii ma face sa zambesc. Natura se regenereaza singura, iar o lege a fizicii spune “nimic nu se pierde, totul se transforma” sfarsitul lumii nu va exista pe baza acestei legi a fizicii. Dar academia romana a uitat un lucru in raportul lor, daca se rad acei munti si harta vanturilor se modifica si se modifica clima in zona. Vanturile mediteraneene alunca pe langa munti si asa ajung pana in Depresiunea Baii Mari. Vai vai, voi oameni de stiinta, cum ati putut uita asta in raport. Vedeti asta inseamna sa fii intelectual de meserie sa nu vezi padurea din cauza copacilor si copacii din cauza padurii. 

Cu entuzism

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s