afaceri/consultanta, business, carti, cugetari personale, economie, intelepciune

Sebi, are dreptate

Acest post este o confirmare a unui fapt. Confirmarea face trimitere la un articol, intelept pe care l-am citit pe blogul lui Sebi, si Sebi, chiar are dreptate

Ce spune Sebi, gasiti aici http://ynsula.blogspot.ro/2012/12/in-puhoi.html

Ce spun eu urmeaza

Da, ai dreptate, Sebi.
Ai absolut perfecta dreptate. Cartile de dezvoltare personala ale americanilor care te invata sa-ti conduci viata prin planificare sunt construite pentru a vinde nu pentru a ajuta. Daca il faci pe client sa viseze ai reusit sa vinzi enorm de mult. De aceea aceste carti  au un marketing foarte bine tintit.
Am pierdut atat de multe oportunitati in viata, pentru ca invatasem sa urmez un plan, care credem eu daca nu ma abat de la el am sa reusesc. Asta s-a intamplat cand eram la trecerea dispre adolescenta spre maturitate.

Aceste carti le citisem in liceu, cand mintea tanara si fara experienta putea fi influentata. Acest concept are si partiala dreptate. Se refera la spotivi, dar sportul nu e ca si capitalismul liber fara nici un fel de reguli. In sport exista reguli. Te antrenezi cativa ani zi de zi, iti stabilesti prioritati nu te abati de la regimul sportiv si stii sigur ca ai sa mergi la campioante unde daca esti  mai bine pregatit decat altii  ai sa castigi medalii. Aici totul se bazeaza pe siguranta si stii dinainte ce o sa urmeze.

In viata nu stii ce va urma, nici in afaceri oricat le-ai planifica. Depinzi absolut de context pe care trebuei sa stii sa-l joci.
Afacerile si chiar alte actiuni sunt ca la poker, trebuie sa joci in functie de context si cartile adversurului si sa fii pregatit. Chiar esecurile, te duc spre performanta.  Despre capitalismul ca un joc de poker am mai scris.

Aici

Aici

Aici 

Aici

Aici

E un punct de vedere

Cu entuziasm

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s