politic

Redresarea economica a Romaniei dar problema e ca toate tarile capitaliste sunt admnistrate prin metoda “deficitului de buget”.

Mai repede, mai intelept, mai bine, mai ieftin – cam asa ar trebui sa lucreze Guvernul, Parlamentul si institutiile statului. Mai repede inseamna mai putina birocratie pentru ca unele lucruri insasi prin esenta lor au nevoie de timp pentru a fi perfecte dar acolo unde se poate mai repede, trebuie facut mai repede.

DACA toate Guvernele ar adopta principiul unei administratii mai ieftine atunci nu am mai avea problema banilor si nici a pensiilor si nici nu ar trebui sa ne imprumutam la FMI.

Problema e ca toate tarile capitaliste sunt administrate prin metoda “deficitului de buget”.

Ce inseamna aceasta politica a deficitului de buget?

La sfarsitul fiecarui an sau cel tarziu la inceputul lui ianuarie, Guvernul, stabileste bugetul pe anul ce urmeaza a fi guvernat. De fiecare data cheltuielile sunt stabilite a fi mult mai mari decat se preconizeaza ca statul va incasa pe anul ce urmeaza din taxe si impozite. Astel cheltuielile vor fi mai mari decat veniturile ceea ce conduce la deficit de buget. Si daca aceste cheltueili nu sunt necesare sunt inventate si daca nu sunt inventate sunt supra evaluate, mult peste pretul pietei.

In plus probabil ca i-ati auzit pe unii bugetari spunand. Avem bani la bugetul local care trebuie cheltuiti pentru ca Primaria nu are voie sa detina sau sa stranga bani. Ati auzit astfel de afirmatii??

Si in aceasta situatie daca administratorii nu sunt intelepti si nu stiu sa produca plus valoare banii sunt pierduti caci valoarea banilor consta in lucrurile pe care ei le pot infaptui.

Daca va plangeti de marimea impozitelor oficialitatile publice va dau replica foarte lejer in speranta ca pot pacali si ies la inaintare cu exemplu Germaniei. In Germania nivelul taxelor si impozitelor e mult mai mare decat in Romania si ei au cote de impozitare pana la 40% bla bla bla. Ceea ce nu va spun domnii bugetari, este ca in Germania socialismul e foarte activ comparativ cu Romania si serviciile statutlui fata de populatie sunt altele. Ca sa va spun un exemplu concret. O doamna romanca casatorita cu un neamnt. Avusese 2 copii din prima casnicie in Romania si dupa casatoria din Germania a cerut reintregirea familiei si si-a dus cei 2 copii mari in Germania. Unul era la liceu si celalt terminase. Cel mare a primit sprijin din partea statului german pentru a se  integra cursuri gratuite de limba germana si alte lucuri ba chiar mai mult   atunci cand a fost dat afara din  casa in urma unei neintelegeri si chiar nu avea unde sa mearga a primit din partea Statului o garsoniera in care sa locuiasca temporar.  E o  intamplare care mi-a fost povestita direct. Sunt multe alte exemple 

Acum trageti si voi concluzia pe ce lume traim.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s