afaceri/consultanta, arta si cultura, business, mediu, oportunitati afaceri, politic

Renasterea Romaniei – arta si economie

Turismul cultural in Romania, strategie de dezvoltare economica

Daca analizam contextul istoric al renasterii si ce a insemnat aceasta pentru tarile in care s-a manifestat observam nu doar abudenta materiala dar si spirituala. Toate acestea manifestandu-se in cel mai artistic mod cu putinta.

Arhitectura a cunoscut un apogeu colosal. O geometrie si finete a formelor spectaculoasa. Cum zicea un intelept “in natura nu vezi nici o linie dreapta, toate sunt curbe”. Pe forma alambicata s-a creat proportia si armonia.

Renasterea cu ismele sale reprezinta si astazi luxul opulentei artistice. Reprezinta forma fina a esteticii.

Daca mergi ca turist in orasele atinse de renastere deviii automat turist cultural, practicand ceea ce se numeste turismul cultural . Te duci sa vizitezi pentru a vedea ce a putut creea mintea si mana omului fara tehnologie de varf.

Va intreb daca aveti idee de numarul turistilor care viziteaza vestul Europei in acest scop? Va intreb daca aveti idee de profitul pe care il realizeaza aceste orase de pe urma turistilor? Dar companiile de trasnport?

 O parte din bugetul format din taxe si impozite se distribuie la Ministerul Culturii. Prin asta statul poate fi un fel de protector al artelor si muzeelor. Acestea atrag  vizitatori si castiga mediul privat. De exemplu in Japonia statul ii plateste pe artizanii de mestesuguri vechi sa produca arta. 

Acum va indemn sa va documentati si sa faceti cateva calcule financiare simple.

Pentru ca titlul acestui articol este “Renasterea Romaniei” inclin sa merg mai departe cu ideea. Daca ati facut calculele de mai sus atunci stiti care e situatia. E suficient ca in Romania, sa avem cea mai frumoasa arta si arhitectura, cea mai pura zona geografica. E suficient sa conservam natura Romaniei, pentru a-i proteja “virginitatea” e suficient sa oferim cea mai naturala si aromata mancare, sa avem hainele cele mai frumoase din fibre naturale si ne-am scos d.p.d.v. economico- financiar.

Daca am fi primul stat din lume care am avea pe strazi numai masini nepoluante atunci am fi in fruntea civilizatiei. Moda s-a schimbat. Astazi cel mai civilizat stat e statul care a reusit sa-si conserve natura, sa fie cel mai “verde” si nepoluant.

Pentru ca sunt o persoana careia ii face placere sa vada problema din mai multe unghiuri vreau sa va aduc in vedere 2 aspecte, desi sunt multe altele:

1. energia verde nu e atat de verde pe cat ii e numele de verde🙂 . Ca sa produci panouri foto-voltaice folosesti materie prima a industriilor poluatoare. Deci ca sa fabrici panouri solare sau mori eoliene poluezi.

2. pielea ecologica nu e atat de ecologica pe cat ii e denumirea. Pielea artificiala este un produs al industriei petrochimice. Ca sa o produci poluezi. La fel si hainele din fibre sintetice. Bioegrabilitatea lor e foarte scazuta si deci daca le arunci risti sa asfixiezi alte vietati.

In continuare as spune, nu e suficient sa absorbi fonduri europene ca tot vorbestea lumea in nestire de ele. Astea le primesti pentru ce vor ei nu pentru ce ai tu nevoie ca tara.  Dar si daca poti sa le accesezi trebuie sa stii ce sa faci cu ele a. i. sa le cresti utilitatea si sa ai rezultate. Eu le numesc  proiecte intelepte,  pentru asta nu ai nevoie de doctori in stiinte, de regula umaniste sau socio-umaniste caci astia se perinda acum pe la guvernare. Ai nevoie de oameni care isi iubesc tara si stiu citi natura.  Cunosc legile naturii si stiu sa lucreze in armonie cu ele si nu impotriva lor. Daca lucrezi impotriva legilor naturii, “natura se razbuna” ceea ce fizicienii spun “natura isi cauta noul ei echilibru si pentru a ajunge la el ea devine agesiva”.  Acolo unde se lucreaza in armonie cu legile naturii se obtine luxul pur.

La ce-ti foloseste sa locuiesti intr-o cladire inalt tehnologizat daca te doare capul? Daca te simti fara energie si parca vesnic molesit? La ce-ti foloseste sa te inconjori de otel, inox, sticla si plastic daca nu esti fericit? Omul devine instantaneu fericit atunci cand preia energie de la natura. 

Sanatatea nu e dreptul celui mai bogat si nici dreptul celui mai inteligent, e dreptul celui mai intelept. 

Avand o natura sanatoasa, vom avea o populatie sanatoasa ceea ce are ca rezultat o economie insemnata la bugetul de sanatate, bani care pot fi folositi pentru a produce fericire. 

Si nici nu poti face sport de performanta intr-un oras puternic poluat.

Economiile bazate pe poluare saracesc populatia, scad nivelul de trai si conduc la conflicte.

Romania are nevoie de inflorire artistica si de un paradis natural.

Tot ce e scris mai sus imi apartine ca si idee. Puteti prelua mentionand sursa.

Cu entuziasm

Adelina Maries

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s