politic

O logica geniala, cum Guvernul poate deveni nul

Textul de mai jos nu imi apartine, asa ca am sa-l redau exact cum l-am gasit pe proflul de facebook al lui Tudor Pop 

Logica e absolut geniala si merita toata atentia si consideratia de a fi popularizata si cunoscuta de catre toti.

Referirile legale si constitutionale aferente acestei concluzii, legate de contractul social care intervine automat intre politicinii alesi si popor prin vot  le gasiti pe net

Despre democratie si contractul social

Textul se adresaza exclusiv juristilor si politicienilor.

Falimentul social al democratiei reprezentative este o stare de fapt, chiar daca unii (se fac ca) nu vad padurea din cauza copacilor. Este profund ilogic a te plange de rezultatele directe si indirecte ale democratiei si in acelasi timp sa o iubesti.

Tulburarile si conflictele sociale din tarile cu “traditie” democratica nu se deosebesc in esenta cu nimic de cele din tarile islamiste, de pilda. Cliseul este acelasi: de-o parte a baricadei se afla fortele de ordine ale statului democratic sau totalitar, iar de cealalta parte poporul.

Atat timp cat politicienii acced in Parlament ca urmare a votului maselor, intre ei si alegatori intervine un contract social. Chiar politicienii sustin asta.
Daca pentru atragerea/castigarea voturilor au fost folosite manopere dolosive (viclean numite “promisiuni electorale”), contractul social este nul de drept, iar partidul/candidatul pot fi considerati subiect activ al infractiunii de inselaciune in conventie. Daca vor sustine ca nu exista conventie, pe cale de consecinta nu exista niciun vot valid si niciun castigator al alegerilor.

Pana acum niciun jurist nu a identificat legatura juridica subtila dintre contractul social si inselaciunea in conventie. Cel care va descoperi primul aceasta legatura, va semna sfarsitul oficial al democratiei. Pe care o va bate cu propriile arme.”

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s