psychology

Oameni anxiosi… Cum sa scapam de anxietate

Anxietatea reprezinta o temere, o stare in care individul se teme de ce e mai rau, anticipeaza si traieste aceasta “frica”.

Se poate trata anxietatea? Da

E nevoie de psiholog? Nu

Anxietatea nu e doar teama de pericol, sau teama ca s-ar putea intampla ce e mai rau ci teama ca individul nu va putea face fata acelui lucru neplacut la care se asteapta si e pregatit sa se intample.

Cum se poate trece peste astfel de probleme? Individul trebuie sa constientize ca are inteligenta de a se adapta la situatie si oricat de “nasoala” ar fi, pentru el o sa fie o provocare sa-si testeze si sa le arate si altora calitatile sale de a face fata acestor situatii.

Asta e diferenta intre anxiosi si persoanele sigure pe sine. Nu e vorba nici de psihanaliza pentru a rascoli toate durerile interioare asa cum fac unii psihologi masochisti cu pacientii lor. Psihanaliza e un act masochist practicat de multi curiosi care se cred inteligenti daca fac asta. Gresit domnilor, nu merita sa zapacesti de cap un pacient cand deja cunosti problema. Trebuie sa-i dezvolti increderea fata de situatii si sa le arati ca exista si alte aspecte demne de luat in seama.

Cum sa ii ajutati sa depaseasca aceste momente dificile? Aratati-le ca nu va fi nimic rau daca vor pierde o negociere sau un contract, daca se vor intampla acciende viata trebuie luata asa cum vine, tocmai de aceea se numesc accidente, pentru ca sunt lucruri la care te astepti mai putin si care se inatampla atat de rapid incat nimeni nu le poate controla.

Vor spune ca de fiecare data se intampla ceva rau, dar ii puteti convinge ca de fiecare data se poate intampla si ceva bun. Viata domnilor e o experienta pentru toata lumea, dar absolut toata lumea.

E simplu luati viata asa cum vine si faceti-o mai frumoasa prin propiul vostru aport. Acesta e si motivul pentru care viata unora e mai frumoasa decat a alotora. Nu traiti viata ca si cum ati fi victimile cuiva, e rau pentru toata lumea si pentru voi si pentru persoanele din jurul vostru.

Curaj si forta va doresc

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s