afaceri/consultanta

Invitatie la dezbatere publica – Romania tara producatoare si exportatoare de cultura – proiect economic

Uitandu-ma in mostenirea culturala a noastra a romanilor si in cea culturala a altor popoare am ajuns la concluzia ca identitatea unui popor se manifesta prin cultura si arta. 

Noi poporul roman suntem ceea ce sunt si traditiile noastre, cultura, portul popular, muzica folclorica. 

Daca ne gandim in vremurile prezente suntem ceea ce piata muzicala romaneasca ofera, suntem ceea ce industria vestimentara ofera, suntem ceea ce oamenii de cultura ofera  etc.

In fiecare secol exista o mana de oameni care reusesc sa influenteze mentalitatea si cultura vremii. Iata ce poate face o mana de oameni

Am urat tot timpul mimetismul (conform DEX MIMETÍSM s. n. 1. însușire a unor animale de a-și schimba culoarea sau de a lua forma unor obiecte, ori animale din mediul înconjurător. 2. (fig.) reproducere mecanică a gesturilor și atitudinilor cuiva; imitație (servilă) a unui model; maimuțăreală. (< fr.mimétisme) ). Mai nou acesta a intrat in arta si cultura romaneasca importat de peste ocean. Nici macar denumirile nu le mai folosim in romana, ca doar suna mai cool in engleza. Cu un astfel de comportament nu vom reusi sa exportam nici arta nici cultura.

Ce ar fi daca am schimba situatia si am exporta noi, adevarata arta si nu am mai copia kitschuri?

Romania poate sa exporte sculpturi in lemn sau piatra, poate exporta literatura, poate exporta muzica, poate creea curente artistice, poate exporta arta fina de lux, poate exporta intrumente muzicale, poate exporta haine brodate, poate exporta bijuterii si multe multe altele. Cu conditia ca toate sa fie arta si cultura adevarata, originale si nu copiate.

Foarte important este cadrul legal pentu ca acestea sa se intample. Cadrul legal de recunoastere a atelierelor mestesugaresti, norme metodologice si asociatii care sa recunoasca buna practica in domeniul artizanatului si mai ales informarea populatiei in privinta formelor de functionare a acestor afaceri culturale. O buna functionare a pieteti muzicale, a literaturii si mai ales prezenta marketingului cultural

Pentru ca initiativa “Romania tara producatoare si exportatoare de cultura” sa prinda radacini este nevoie de o dezbatre publica.

Pentru a va inscrie la aceasta dezbatere  unde sa va expuneti punctul de vedere puteti sa ma contactati la telefon: 0734 190072 sau pe e-mail la a.maries@hotmail.com 

Dezbaterile vor avea caracter regional astfel incat sa cuprinda toata tara si pe toti cei interesati

Cu entuziasm

Adelina Maries

1-7a

Standard

3 thoughts on “Invitatie la dezbatere publica – Romania tara producatoare si exportatoare de cultura – proiect economic

  1. Cristian says:

    …romania e ocupata sa-si asigure locul in Rai ctitorind biserici cu nemiluita. Arta reala si puternica nu valoreaza nici cat o ceapa degerata in ochii natiunii. Ca sa poti sa traiesti din arta e nevoie in primul rand ca opinia publica sa creda in ea. Si nu doar la nunti,botezuri sau iarba verde. Cat timp arta e considerata,de catre marea masa a romanilor,un hobby sau o meserie fara greutate,neserioasa chiar in ochii multora,,nici o legislatie,fie ea cat de geniala doresti,nu are cum sa schimbe lucrurile.

  2. Salut Cristian, si multumesc de reactie. Ai surprins foarte realist problema si la aceeasta problema trebuie gasita o solutie. Ce crezi ca ar fi de facut pentru a schimba aceasta situatie? Lipsesc admiratorii? Multe lucruri le cumparam sau le consmam doar ca lumea sa ne admire pentru ceea ce avem sau ceea ce facem🙂 Ar trebui arta sa devina un obicei frumos de a trai? Ce crezi?

  3. Pingback: Romania, tara producatoare si exportatoare de cultura, partea II | Adelina Mărieş

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s