psihologie

Imi plac oamenii timizi. De ce?

Stiu e greu sa incepi o conversatie cu un om timid si de multe ori acesti oameni par foarte rezervati, dar stati linistiti pana si timizii stiu sa se certe🙂

De ce imi plac?

In primul rand sunt oameni foarte sensibili. Sensibili la caracterul celor din jur, sensibili in propia exprimare si chiar daca ii credeti introvertiti sunt foarte afectuosi si atasati de cei pe care ii simpatizeaza desi nu-si exteriorizeaza sentimentele (uneori din frica de a nu fi raniti)

Sunt oameni finuti, chiar daca sunt si timizi care inca nu si-au dat seama ca sensibillitatea si timiditatea lor poate fi un atu veritabil. Acestia au decis sa se deghizeze in increzuti, badarani si poate in unele cazuri char snobi.

Nu toti singuraticii sunt timizi e drept, asa ca nu riscati sa luati drept timida o persoana care doreste sa fie lasata in pace.

Cum se vindeca timiditatea? Dar cine a zis ca trebuie vindecata, ea trebuie doar valorificata astfel incat sa-i impresioneze pe cei din jur.🙂 Si eu chiar sunt impresionata de finetea unui om timid.

Adevaratul timid reactioneaza cu retinere si face fata situatiilor care ii provoaca teama stand deoparte si neavantandu-se in discutie sau actiune.

Dar niciodata sa nu-i spuneti unui timid “esti o persoana timida! Ce dragut! hahah” Nu faceti asata si nici asta “haide nu mai fi timid(a)”

de multe ori timizilor le vine greu sa-si gaseasca cuvintele, doar ca sunt mai retrasi sau rezervati pot fi luati drept persoane cu nasul pe sus

Timizii sunt persoane introvertite si fiind foarte sensibili simt foarte usor oamenii din jurul lor si pentru a se apara prefera sa fie retrasi.

Cu multa caldura si intelegere orice persoana timida poate deveni o  persoana deschisa. In fond nu exista timizi in anturaje in care ei simt ca se pot deschide si se simt cu usurinta acceptati.

Si DA, imi plac oamenii timizi tocmai pentru aceasta calitate a lor rusinos

Standard

2 thoughts on “Imi plac oamenii timizi. De ce?

  1. Pingback: Imi plac oamenii sensibili | Adelina Maries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s