psihologie

Cum sa fii bine educat! Sau cum sa fii o lady sau un gentleman

La ce se refera acei traditional 7 ani de acasa? Ce inseamna sa fii bine educat?

Toate incep si se termina cu un singur lucru. Cum sa te comporti fara sa jicnesti pe cineva. Asta inseamna a fi bine educat, a te comporta fara a ofensa pe cel de langa tine dar a avea in acelasi timp o tinuta (in semnsul de pozitie) demna de admirat.

Cum sa faci fata situatiilor tensionate fara a-ti pierde cumpatul.

Daca te enervezi atunci vei parea un om slab si posibil sa-ti pierzi respectul.

O sa-mi oferiti si argumente impotriva. Cei care sunt nervosi aparent domina, iar ceilalti il sau o stiu de frica. Ii pot domina doar pe cei care sunt mai fricosi sau slabi din fire dar nici in fata acestora din urma nu au imagine buna chiar daca dmina prin nervi.

Acestea fiind spuse in cuvinte simple, stim si ce inseamna a fi domn sau doamna cu adevarat. Acel gentleman sau lady cum o denumesc englezii. Chiar daca vremurile s-au schimbat nimanui nu ii place sa fie ofensat dar atunci cand avem un comportament demn de admirat fata de cei care ne ofenseanza suntem catalogati drept domn sau doamna. E posibil ca situatia imediata sa nu-si spuna cuvantul dar timpul va dovedi.

Fii calm, nu te enerva, nu te razbuna, nu vorbi altora despre cei care ti-au facut rau, nu le spune altora ca ii dispretuiesti nici macar nu pomeni despre subiect. Arta ca ii pretuiesti pe cei de langa tine facandu-i sa se simta apreciati prin mici gesturi de atentie cand sunt in compania ta si nu fi niciodata exagerat.

Ar mai fi de spus despre acest subiect am putea completa impreuna🙂

Si mai este un context in care poti sa pari cu adevarat un domn sau o doamna, reactionand constructiv in situatii in care oponentii tai s-ar fi asteptat mai putin

Standard

One thought on “Cum sa fii bine educat! Sau cum sa fii o lady sau un gentleman

  1. Anonymous says:

    unde este codul de maniere elegante a lui lambert unde este purtarea inocenta a lui voltaire unde este cartea cu numele iubiri tacute a lui molier .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s