business

Calitatea ridicata va salva economia Romania – Nu esti singurul care a adus castaveti proaspeti la targ

Nu am sa vorbesc de calitatea actului de gurvernare al Romaniei din acest moment. Sa lasam pentru altadata aceasta tema precisa.

Sa verificam ce face mediul privat?…  Avem firme care si-au implementat ISO, nu blamez firmele care au platit bani ca sa-l implementeze dar ma uimeste ususrinta cu care firmele de managementul calitatii percep noncalitatea drept calitate… si cum ISO e doar un moft mergand catre un alt subiect si ma refer la rapiditate, constati….

Firmele romanesti de la patron, proprietari, manageri si restul trebuie sa inteleaga termenul de ACUM, ASTAZI si NU maine.

Acum o sa ma refer la vanzari… ce calitate a actului de vanzare au firmele care iti raspund la o cerere de oferta de pret dupa cateva zile sau deloc si cele putine care te suna imediat faca varza tot procesul de vanzare – cumparare.

Repet mediul privat trebuie sa inteleaga termenul de ACUM, ASTAZI si NU maine.

Ca vanzator trebuie sa stii clar ce oferi, cat poti oferi si la ce pret poti oferi astfel ca clientul sa zica DA, IMEDIAT

Maine, vei spune poimaine… chinezii au inteles ce inseamna rapiditatea. O companie de peste munti si tari iti raspunde la o cerere de oferta si in cateva secunde pe cand in Romania la doi pasi ti se raspunde in cateva ore sau zile.

Sunt exceptii de la regula, cateva companii care au inteles sa se adapteze timpului… si ma bucur pentru ei

Domnilor in afaceri si mai ales in vanzari exista ASTAZI, maine clientul poate fi in alta parte si cum zice un proverb persan si foarte vechi “Nu esti singurul care a adus castaveti proaspeti la targ”

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s