psihologie, psychology

Efectul psihosocial al saraciei si invidiei versus Haideti sa fim uniti!

Saracie si invidie

Niciodata nu m-am considerat o persoana invidiata, cred ca toti oamenii sunt egali intr-un anumit sens, si toti au posibilitatea de a face un pas in fata, pentru ca fiecare om se naste cu un talent in care poate straluci.

In schimb nu inteleg acest efect social care il vad si in politica, il vad si in diverse medii profesionale, in vad in familii. Cand cineva vrea sa faca un pas in fata cei din spate il trag inapoi. Trecand cu vederea ca in ceea ce ma priveste sunt oarba la astfel de manifestari, sunt prea curioasa in a experimenta viata pentru a privi spre astfel de manifestari in plan personal dar cand privesti deja per ansamblu si constati ca e vorba de sute si poate cateva miloane de romani care au zilnic o atitudine descurajatoare fata de cei apropiati constati ca e o problema.

Cu aceasta mentalitate nu o sa ne fie bine niciodata, nu o sa ne dezvoltam la volum maxim.

Cum vreti sa fie mai bine in Romania daca nu oferi o vorba buna sau o mana de ajutor aceluia care vrea sa faca un pas in fata? Cati prieteni, cunoscuti sau apropiati nu ati auzit spunand “pot dar nu vreau sa-l ajut”.  Iar daca sunteti ajutati apreciati si multumiti, pentru ca astfel ii incurajati sa va ajute. Un ajutor care nu e apreciat, doare, pentru ca atunci cand ajuta sunt oameni care fac si sacrificii.

Nu am scris nimic nou, nimic din ceea ce nu stiti, am vrut doar sa va aduc aminte si sa raspanditi mesajul mai departe pentru ca si altii sa isi aduca aminte si viata sa devina mai dulce🙂

Se aplica si in afaceri, desi in alta abordare. Si renuntati la invidie pentru ca si voi puteti straluci🙂, daca ii apreciati pe altii nu inseamna ca sunteti mai prejos, ba din contra, atunci va creste valoarea, desi efectul lasa impresia ca e invers.

Pentru o Romanie mai bogata cu o viata mai dulce

Va pup!

Adelina

Standard

3 thoughts on “Efectul psihosocial al saraciei si invidiei versus Haideti sa fim uniti!

  1. chereji says:

    da cam asa e firea oamenilor de pretutideni…unii te trag altii te incurajeaza dar acestia sunt putini…. insa aceasta tine si de selectiviatea ta de ati alege prieteni…pana la urma ” Arata-mi prieteni ca sa-ti spun cine esti! “

  2. Asa e, se intampla pretutindeni, nu suntem noi mai cu mot, Dar hai ca se poate sa fim si pozitivi, doar scopul vietii este sa experimentam🙂 Ce zici?

  3. chereji says:

    da omul invata din greseli…si la un moment dat dai cu capu in bara si zici Hopa!!! asta nu-i bine….si apoi iti revi🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s