economie

Valoarea ridicata a pretului pe gram de aur iti da posibilitatea de a domina orice moneda

E un subiect care ar trebui sa-i ofere o tema de meditatie oricarui economist sau persoana interesata de afaceri, pentru ca nu degeaba etalonul aur, a servit de-a lungul istoriei la imbogatirea unora si saracirea altora.

Pentru economisti e cunoscuta ipoteza “dolarului marfa” prin care daca indicele preturilor ar fi cresccut cu un procent pretul aurului in dolari trebuia sa scada cu acelasi procent, IATA DECI O INFLUENTA ARTIFICIALA asupra valorii aurului, interventie statala in procesul de formare a pretului aurului. Interventie care a condus SUA la o dominatie economica artificiala

Acum cu mondializarea si globalizarea excesiva, aurul se incapataneaza sa ramana un factor de influenta in lumea financiara. Se trag sfori, se fac aranjamente toate denumite in finante “parghii economice”, toate menite sa demonstreze ca teoriile economice care se predau in facultati sunt depasite de realitate si raman doar la un stadiu IPOTETIC.

Probabil prin 2005-2007 inainte de izbucnirea crizei financiare ati primit oferte de a investi in aur, la preturi acceptabile comparativ cu preturile din 2010 si cele de astazi.  Se stia dinainte care vor fi consecintele. In economie nu exista “mana invizibila” a lui Adam Smith, poate doar la nivel de economie primitiva (epoca pietrei) astazi exista doar “maini interventioniste”

Pentru argumente si exemple ii invit pe cei interesati de economie sa faca un exercitiu de gandire. Nu va inversunati, o sa va dezvoltati intelegerea, va asigur!

 

Cu simpatie

Adelina

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s