economie, politic

Predictii pentru India -crestere economica- Rusine Romania

Sunt cateva tari, care fie pentru ca geostrategic stau bine fie pentru ca au fost EGOISTE acum cativa ani, au trecut cu brio peste criza, ba mai mult au inregistrat cresteri. India nu a fost atinsa de criza imobiliara (pe alocuri doar ceva fluctuatii) cat despre bunastarea cetanelori, clasa de mijloc a cunoscut o consolidare.

M-am plictisit de critica,asa ca nu am sa zic nimic despre Romania, si nici cate putea face. Important este ca de acum inainte se poate face. Si, DA, imi place concurenta si sunt nationalista pana in maduva oaselor, si asta nu din egoism ci doar pentru a demostra si a arata ca romanii au fost si sunt cetateni civilizati si evoluati ai acestui ”sat global” in care locuim cu totii.

Ok, haide sa vorbim despre India, de la care se asteapta o crestere demografica, unii prezic ca la indicele de natalitate actual India va depasi China la numarul de locuitori. Oricum India, are si va avea mana de lucru tanara iar pentru China se asteapta o imbatranire. Tineti-va tare oricum, India daca isi mentine trendul ascendent in privinta indicatorilor economici va ajunge in top 3 economii mondiale. Se preconizeaza un PIB superior Chinei.

Firme precum: Mittal (care de altfel detine si afaceri in Romania) Infosys sau Tata sunt in topul mondial.

 

Restul indicatorilor si informatiilor le gasiti pe google, nu o sa fac copy&paste aici,dar urmariti atent India.

Categoric si India are si va avea probleme legate de autostrazi, potabilitatea surselor de apa, energii alternative, aeroporturi, inegalitatile dintre clasele sociale si altele dar e pe val.

 

Standard

3 thoughts on “Predictii pentru India -crestere economica- Rusine Romania

 1. Dan Carcel says:

  Indicatorii Indiei au scazut un pic in 2011 comparativ cu anii anteriori dar si eu cred ca India o va duce bine in viitor. Forta de lucru tanara si ieftina o va face mai atractiva decat China. Dar in rest pe partea de inovare nu cred ca vor lua avant. Cine stie poate cineva -un roman- va avea curajul sa investeasca in materia cenusie romaneasca.

 2. Livia says:

  Interesant. Credeam ca doar pentru China se anunta vremuri bune. Dar dupa perioade de avanT urmeaza perioade de stagnare. Sa vedem in 2030.

 3. Costin T says:

  Ai sesizat ceva interesant….potabilitatea surselor de apa…eu as spune si existenta apei pe uscat….va fi o problema la nivel mondial in urmatorii 10 ani…uita-te la variatia temperaturilor de-a lungul anilor si ai sa vezi ca ne incingem la propriu…ca circuitul apei in natura este intrerupt si ca in curand o sa avem apa rationalizata….nu stiu cum faceti calcule pana in 2030…cand nu stim ce ne aduce 2020 sau si mai aproape de noi: 2013!!
  Ce zici de firme precum GDF SUEZ, Veolia si altele care ingenuncheaza state cu accesul la apa…hai sa vedem cum sa ne conservam rezervele de apa…..din cei 3% apa potabila la nivel planetar acum 10 ani…..am ramas cu 1%.
  Ma gandesc cum oamenii se gandesc la energii alternative, green, defriseaza ca sa cultive plante care sa produca biogaz dar distrug circuitul apei in natura….iar capacitatea de refacere a naturii este cu mult mai mic – la nivel de 1/8 fata de gradul de deterioare prin poluare – de ce se duce China la pamant?….cat credeti ca au castigat chinezii din industrializarea din ultimii 20-30 de ani? Mai recupereaza ei ce au distrus…ideea este ca lipsa apei ajunge sa ne afecteze pe toti…da, da…pe toti!….cum? pai sa ne gandim de ce vin in alte tari sa cumpere – mai ales la noi in tara – terenuri pe care sa-si cultive cerealele?
  Cum se face ca Coreea vine in Romania – singurul loc din lume care le permite un debit de apa de 4,2 l/s – sa deshida o fabrica de airbaguri si mase plastice…..ne vindem pamantul ca fraierii…la toti strainii….in curand dam tot ce avem…..
  Pretul apei va creste cel mai mult in urmatorii ani….momentan e ieftina pentru ca se ajunge la ea foarte usor…..ce ne vom face cand v-a trebui sa desalinizam apa din mare ca pe urma s-o imbogatim cu minerale si cine mai stie ce vrea guvernele noastre viitoare…pentru ca vor fi singurii care o vor avea….ma rog, firmele care vor gestiona retelele de distributie a apei.
  Ne aduna la oras ca sa putem fi usor de controlat…supusi la teste in masa, etc….
  Nu uitati ca necesitatile fiziologice :
  fara Aer murim in 1-3 minute,
  fara Apa murim in 7 zile,
  fara Alimente murim in 42-45 zile…..aici mai avem sanse….si asta daca ai deja exercitiul posturilor!!🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s