business

Dacii adevaruri tulburatoare – oare

Dacii adevaruri tulburatoare cu Daniel Roxin

Daniel Roxin si cu echipa lui a facut un prim pas, si pentru acest prim pas merita nu doar felicitari ci si respectul NOSTRU.

O ora nu costa mult sa-i ascultati, sa cantariti si sa comparati ,filmul e free pe youtube gratie eforturilor celora care l-au realizat

 

Cand te uiti la un film constati ca fiecare vede altceva, remarca acele aspecte care ii trezesc judecata, iata ce am remarcat eu

incep cu: ”Stiti ce nu-mi place la filmele documentare?”  Vorbesc pentru toate gusturile si clasele. Ar trebui sa-ti spuna un lucru important, poate pentru unii in premiera dar ti se spune intr-o ora ce s-ar putea spune in maxim 10 fraze.  Nu am rabdare sa ma uit la un documentar cap coada, parca ar fi o telenovela, stii de la primu episod cuprinsu si sfarsitu. In fond ar trebui sa nu le numim documentare ci filme informative?

Pentru mine a te documenta inseamna a cerceta in amanunt si a prezenta rezultate detailate si nu de suprafata cum fac filmele informative. Marketingul asta m-a pacalit, m-a dezamagit si m-a facut sa nu ma mai uit la documentare.

Ei bine, adevarurile despre daci nu sunt atat de tulburatoare si pentru asta am fost dezamagita ca nu m-a tulburat nimic.

Ca sa-l citez pe Neagu Djuvara ”Istoricii doar presupun pe baza dovezilor (izvoare istorice cum le mai numesc academicienii) ca in vremea respectiva asa ar fi stat lucrurile”

O explicatie cat de logica care le scuza multe istoricilor.

Daca ati vazut filmu Dacii cu Amza Pelea, cred ca ati identificat cateva elemente comune cu documentaru lui Daniel Roxin.

Despre grupa populatiei care a locuit pe meleagurile noastre I1B , nici asta nu e noutate si nici adevar tulburator ,o stiu si  italienii si o canta mandrii pe toate forumurile

Rezultatul:  avem oameni de stiinta, cercetatori pasionati,… sa le facem loc sa iasa in fata la scena deschisa, sa le apreciem dedicarea, pasiunea si dupa caz rezultatele sau interpretarea

Felicitari pentru participare: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu(Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald(directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica – Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu(paleografie si antropologie culturala) si nu in ultimul rand Personaj Dedicat Studiului Specialist Daniel Roxin.

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s