afaceri/consultanta, business, economie

Despre eficienta economica

Oare ce este competivitatea in afaceri si eficienta economica?

Eficienta economica inseamna si calitate in acelasi timp? Nicidecum…poti neglija calitatea in dauna castigului si a profitului si atunci orice afacere sau companie isi poate autoatribui titlu de competitiva sau poate afirma ca este eficienta economic. Orice companie poate spala bani sau folosi mijloace neortodoxe si tot atat de multi nestiutori o pot invidia considerand-o in fond o afacere sau o companie profitabila.

Ce inteleg economistii sau afaceristii prin cresterea eficientei? Parerile pot fi impartite in functie de intelegerea, cunostintele si experienta fiecaruia in afaceri. Cel mai adesea concept pe care l-am auzit e aceesta ”prin crestrea eficientei consider economisirea costurilor de munca si resurse in general” poate aceasta competitivitate a aruncat pe piata atat de multe gunoaie, incat consumatorul nu mai cunoaste ce e calitatea pentru ca cel mai adesea nu a intalnit-o si in concluzie nu are termen de comparatie.

Apreciem prin comparatie, ne place sau nu ne place prin comparatie, spunem despre un lucru ca e frumos sau nu prin comparatie. Dar daca nu exista sau nu cunoastem un termen de comparatie luam ca atare ce ni se ofera. Doar pentru ca tu nu ai auzit sau nu ai experimentat ceva asta nu inseamna ca lucrul respectiv nu exista.

Dar eficienta economica se poate obtine si altfel, nesacrificand calitatea. De multe ori chiar surprinzator calitatea poate fi mai ieftina decat ”noncalitatea” adica lipsa calitatii. S-ar putea ca in nestiinta de cauza sa cumparam scump lucruri si mancare slab calitativ.

Calificarea fortei de munca, eficienta utilajelor si buna organizare pot creste eficienta financiara a companiei.

A lucra in organizat impiedica aparitia multor accidente provocate de lucrul dezorganizat.

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s