business

Ce putem face fara Guvern

Ce putem face si fara Guvern?

Problema Romaniei, e ca in loc sa se faca administratie se face politica. Toate partidele care au fost la guvernare s-au ocupat de politica, imagine si comunicare si mai nimeni de administratie.
Problema pentru care se face politica este ca majoritatea sunt oameni cu gandire umana: drept,comunicare,jurnalism si cativa chiulangii de la facutatile reale adica ingineri. Lipsesc economistii. Lipsesc oameni cu spirit administrativ.

Increderea populatiei e atat de scazuta in partide politice incat nimeni nu doreste sa mai intre intr-un partid.

Poate o organizatie, da. Avem deja,multumita Danielei, un grup pe linkedin denumit ”Promovarea Romaniei”

Sa luam de exemplu turismul. Cum ar trebui promovat turismul in tara si in afara?
In primul rand noi romanii persoane fizice putem face mult mai mult decat fac companiile sau decat face Ministerul Turismului. Am citit cateva bloguri despre obiective turistice romanesti, Daniela a postat cateva linkuri, pe grupul ”Provarea Romaniei”. Am vazut pe youtube cateva videoclipuri, si am vazut cateva poze si pot sa spun ca e cel mai bun marketing. Vrei sa-ti faci un blog si nu stii despre ce sa vorbesti? Scrie despre locurile care se pot vizita in zona ta. Sunt foarte multi oameni care au extrordinare informatii dar inca nu stiu ca pot sa iasa in fata cu ele. Daca le traduci in alte limbi cu atat mai bine. Nici nu avem nevoie de companii din turism sau de un minister care sa se ocupe de marketing,o putem face fiecare putin cate putin. Nu avem drumuri? Nici in Africa sau in Nepal ori Tibet nu sunt drumuri de calitate dar gasesti turisti curiosi sa viziteze.

Sa luam de exemplu economia. Desi masurile fiscale sunt draconice mai putem sa ne adapatam si sa ne dezvoltam. Sa incercam sa producem toate bunurile pe care le putem produce dar preferam sa le importam. Nu va faceti griji,o sa iesiti la aproximativ aceleasi costuri in functie de calitate categoric. In loc sa cumparam bunuri importate haideti sa cumparam si sa distribuim bunuri romanesti. Nu ajutam doar patronii ajutam deopotriva angajatii si economia. Sunt voci care spun ca produsele romanesti nu sunt de calitate. Dar ce e calitatea, care e nivelul calitativ al bunurilor produse in alte tari si care patrund pe piata din Romania? Multe sunt inferioare,dar ne place ca pe eticheta scrie made in orice alta tara decat Romania.Sunt cazuri in care blugi produsi in Romania nu au putut fi vanduti li s-au parut scumpi, s-a schimbat eticheta,s-a pus made in china si s-au vandut la acelasi pret. E vorba de perceptie, avem impresia ca daca se produce in Romania trebuie sa fie extrordinar de ieftin….

Partea dura este ca romanii nu au idee despre cum ar putea produce multe dintre bunurile importate. Cu putin efort si cercetare o sa descoperiti ca e foarte simplu

Ok, sunt multi someri, nu ai bani sa-ti faci un SRL, de fapt de ce sa-ti faci SRL cand esti unicul anagajat la firma ai cifra de afaceri sub 50.000 de euro si activitate ocazionala. Devii PFA si ai costuri de functionare mult mai mici. Da e mai grozav sa ai firma decat sa fii PFA, de aceea multe firme au fost inchise pentru ca erau in categoria asta dar statisticele nu au mentionat categoria ci doar numarul companiilor care si-au sistat activitatea in ultimii ani.

Ar trebui incurajate PFA-urile

Bun pentru persoanele casnice si care cat de cat sunt creative pot intra pe http://www.breslo.ro sau http://www.crafty.ro pentru a vedea ce produse fac artizanii romani.

Lista cu ce putem face fara Guvern poate fi continuata de oricine are idei, experienta sau a sesizat unele oportunitati.

Fiiti sociabili si impartasiti informatii interesante despre voi si tara voastra si cu altii🙂

Standard

One thought on “Ce putem face fara Guvern

  1. Buna Adelina !

    Relativ la promovarea turismului : am dat peste multe bloguri romanesti foarte bine structurate , foarte bine documentate , lucru facut din pasiune, se vede de la o posta. N-am vazut insa prea multe traduse si promovate spre exterior .Pasul de facut nu este foarte mare , putin efort distribuit sa poate iese ceva. Timpul le va rezolva pe toate; zic eu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s