business

România a exportat cereale în valoare de peste 740 de milioane de euro

România a încasat peste 740 de milioane de euro din exporturile de cereale în perioada ianuarie – octombrie 2011, în creştere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, când a obținut aproape 638 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)

Potrivit datelor MADR, cele mai mari încasări au provenit din exporturile de porumb, circa 351,6 milioane de euro pentru 1,328 milioane tone şi din cele de grâu şi meslin, circa 240,64 milioane de euro (1,22 milioane tone).
De asemenea, alte 134,76 milioane euro au fost încasate din exportul de orz pentru 711.746,5 tone, iar 12,84 milioane de euro pentru 38.441 tone de orez

Conform altor stiri graul romanesc  este refuzat in Irack, dar asta nu ne sperie

 

Ramanem  in continuare cu speranta ca desi anul 2012 nu va fi un an agricol usor avem surse de financtare conform declaratiilor lui Ghetea
“În 2012, lucrurile nu se vor schimba foarte tare faţă de 2011 în ceea ce priveşte creditarea. Cele două domenii care se întrepătrund, respectiv agricultura şi fondurile europene, reprezintă interesul exprimat al băncilor. De asemenea, băncile aşteaptă începerea marilor investiţii, Parteneriatele Publice Private. Acestea ar putea fi fi elementele care ar defini interesul băncilor pentru creditare în 2012. Băncile se bucură ca PPP să fie puse în practică cât se poate de repede, ca să vină cu finanţare”

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s