business

Strategii de patrundere pe pietele externe- Marketing workshop #15

Societatile mixte – joint venture

Societatile mixte sau joint venture se creeaza atunci cand un investitor strain se asociaza cu un dezvoltator de afaceri local dintr-o tara straina. Acest tip de companie se afla in responsabilitatea si controlul ambelor parti implicate in asociere.

o firma mai poate participa si cu capital la o societate deja existenta sau  cele 2 parti port forma o noua societate mixta. Societatile mixte in unele tari au fost impuse din ratiuni politice, in alte cazuri ele au luat noastere din ratiuni pur economice si de afaceri. In cel din urma caz e foarte probabil ca o firma sa nu dispuna de  toate resursele materiale, manageriale si financiare necesare efeortului de a patrunde pe o piata straina, pe cont propriu.

Societatile mixte au si ele riscurile lor. Cel mai probabil si periculos factor este neintelegerea intre parti privind notiunile strategice ale companiei create impreuna. Neintelegeri pot sa apara pe latura financiara sau pe latura managementului si marketingului strategic. Acestea fiind probleme de comunicare sau dupa caz probleme de interes pot fi rezolvate prin dialog si conciliere.

Analizati daca pentru domeniul dvs de activitate exista oportunitatea unei asocieri cu o firma dintr-o alta tara si mai ales daca aceasta strategie este intr-adevar fezabila -benefica- petru compania dsv.

Pentru procese mai ample – puteti angaja companii care realizeaza studii de fezabilitate pentru scopuri investitionale

Standard

One thought on “Strategii de patrundere pe pietele externe- Marketing workshop #15

  1. Pingback: Marketing workshop #17 Investitia straina directa « Adelina Maries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s