afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #98

Si agentul de vanzari trebuie sa tina cont de concurenti cu aceesi atentie cu care o face si departamentul de marketing. In firmele axate pe intermendieri in vanzari, intermedieri in afaceri etc. de regulaagentii de vanzari fac prospectiunea concurentilor pentru ca aceste companii nu au un deparpament sau o persoana direct selectionata sa se ocupe de activitatile de marketing ale firmei.

Iata cum sunt vazuti concurentii conform conceptiei de marketing:

Conform conceptiei de marketing pentru a avea succes o firma trebuie sa satisfaca nevoile si dorintele consumatorilor mai bine decat concurentii sai. Astfel operatorii de marketing nu trebuie sa se limiteze la simplalor adaptare in functie de nevoile consumatorilor vizati, ci este necesar ca ei sa-si creeze un avantaj strategic, pozitionandu-si ofertele in asa fel incat ele sa se diferentieze net in mintea acestora de ofertele concurentilor.

Nu exista o strategie competitiva care sa se potriveasca tuturor firmelor. Fiecare va trebui sa tina seama de marimea si pozitia sa in cadrul pietei, comparativ cu marimea si pozitia concurentilor sai. Firmele mari care ocupa pozitii dominante intr-un anumit domeniu pot utiliza o serie de strategii pe care marile companii le pot folosi cu succes,exista altele care le pot duce la esec. Si nu trebuie uitat ca firmele mici au posibilitatea de a-si crea strategii mai eficiente decat cele utilizate de firmele mari

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s