afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #96

De fapt tematica acestui post este un fel de marketing versus vanzari

Intre vanzari si marketing trebuie sa existe o influentare bidirectionala. Atat marketingul influenteaza vanzarile cat si vanzarile influenteaza marketingul.

Tin minte ca inainte de a se vorbi oficial de criza in Romania, in momentul aparitiei primelor semne ale pietei in acest sens marketingul acuza vanzarile ca nu-si fac datoria iar vanzarile veneau si spunea ca pur si simplu nu se poate, nu pot sa vanda mai mult…. cei care ati trait povestea stiti  despre ce e vorba

Fiind un post marketing vs vanzari si nici crizele nefiind un lucru nemaipomenit in lume pana si Kotler vorbeste despre marketing – vanzari – criza. Despre asta am sa scriu in continuare

Kotler spunea prin anii ’90 asa:

Atunci cand puterea de cumparare a consumatorului se reduce, asa cum se intampla in perioadele de criza economica, principalul criteriu de achizitionare al produselor devine valoarea acestora. Spre deosebire de perioadele de avant economic cand oamenii sunt pur si simplu cuprinsi de febra consumului, in vremurile mai grele oamenii de marketing trebuie sa practice un marketing orientat spre valoare pentru a-i atrage si a-i pastra in calitate de clienti pe consumatorii sensibili la pret.

In loc sa ofere bunuri de calitate superioara la un pret ridicat  sau sa renunte la calitate pentru a oferi produse ieftine, oamenii de marketing vor trebui sa caute o modalitate de a oferi marfuri de valoare superioara unor cumparatori mai atenti cu banii pe care ii cheltuiesc. De fapt ei vor trebui sa gaseasca cea mai buna combinatie intre calitatea produselor si servirea corespunzatoare la un pret acceptabil.

…  tine aproape pentru ca cele mai bune informatii depsre cum sa vinzi mai bine, numai aici gasesti, la “Atelieru de Vanzari”

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s