afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #94

Puterea intrebarilor

Va rog sa fiti foarte atenti la ceea ce am sa va spun

Cel care pune intrebari conduce o conversatie. Indiferent daca e vorba de vanzari, negocieri sau conversatii pe un subiect in care partenerul de dialog este specialist iar tu esti un neinitiat.

Punand intrebari il faci pe interlocutor sa vorbeasca despre el sau despre experienta lui. Intrebarile arata ca esti interesat si ne plac oamenii interesati.  Dar  aveti grija sa adresati intrebari deschise care sa invite oamenii la dialog. Intrebarile inchise sunt cele  care genereaza intrebari cu raspunsuri de genul: da,nu, poate,nu stiu

In vanzari intrebarile potrivite il vor face pe potentialul client sa va spuna tot ce aveti nevoie pentru a-l convinge sa cumpere.

Imi amintesc acum 10 ani mi se tot spunea, ca sa fii un vanzator bun trebuie sa ai ”papagal”. Ma enerva la culme aceasta mentalitate. La ce-ti foloseste ”papagalul” daca spui numai prostii?

Ei bine e o mare diferenta intre a avea abilitati de comunicare si inteligenta de a deschide o conversatie si cu totul altceva ”logoreea verbala” asociata mentalitatii de a avea ”papagal”

E stiut faptul ca oamenii vorbareti sparg mai usor gheata si uneori sunt mai confortabili pentru cei tacuti care nu sunt prea vorbareti de felul lor.

Daca clientul va spune ”da va ascult” spuneti-mi despre ce e vorba,atunci fiti placut de ascultat. Vorbiti clar, limpede, pe fir logic astfel incat clientul sa va poata urmari si sa va poata intrerupe pentru a va adresa intrebari.

Stati linistiti si clientii au intrebari nu doar numai vanzatorii

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s