afaceri/consultanta, atelier de vanzari

Atelieru de vanzari #86

Afacerile reprezinta o arta a colaborarii dintre oameni si nu o activitate solitara la fel se intampla si in vanzari care in sine tot afaceri sunt. Colaborarea dintre oameni poate conduce la prietenii. Pentru prietenii/dezvoltare de relatii de afaceri si profesionale e nevoie de timp. Daca nu ai timp sa fiti prietenos in vanzari atunci gaseste-ti alta profesie.

Chinezii au un proverb: ”Cine nu stie sa zambeasca sa nu-si deschida pravalie” totusi nu ii zambiti unui client care va face o reclamatie dupa ce i-ati vandut un produs,o sa-l enervati si mai tare. Fiti seriosi dar nu aroganti sau nervosi

Daca ii oferi clientului invitatii la diverse evenimente si intalniri de networking insotiti-l. Mergeti cu el la aceste evenimente o sa va aproprie si mai mult. Puteti afla o multime de lucruri astfel despre oamenii cu care doriti sa incheiati tranzactii. Firmele ar trebui sa includa in buget activitati de protocol. Fiti atenti la cei care au familie, copii faceti astfel incat daca nu e vorba de un eveniment profesional sa poata participa si familia.

”Facand vanzari castigati un comision, facandu-va prieteni castigati mult mai mult, o avere, chiar”

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s