afaceri/consultanta

De ce nu functioneaza trainingurile

Increderea in fortele propriii ale unui individ se dezvolta o data cu experienta, mai exact ”am fost acolo stiu cum este”.

Fiti linistiti trainingurile nu functioneaza nicaieri in lume nu doar in Romania. Majoritatea privesc cu retinere aceasta moda iar companiile pentru a se alinia trandului sau pentru a face banii sa circule investesc in formare profesionala cu consultanti externi.

In parte va explicati si singuri de ce nu functioneaza.

Mai exact e ca si cum ai chema un sportiv – atlet- care vrea sa faca performanta la un training sa-i spui teoria alergatului. Nu te va intelege daca el nu a fost pe pista niciodata sau a fost prea putin. Daca vrei sa-l inveti ceva nu-l chemi intr-o sala unde un altu care nici el nu a fost prea mult pe pista de alergari ii vorbeste despre tehnica alergarii. Simplu te duci cu sportivul pe pista si lucrezi cu el asa cum lucreaza si antrenorii. Il antrenezi zi de zi pana ce atinge performanta.

Il antrenezi punandu-l sa exerseze si il ajuti sa se corecteze, nu il antrenezi vorbindu-i ore in sir, din cand in cand punandu-i 2-3 intrebari ca sa verifici ca nu s-a plictisit

Daca si trainingurile s-ar baza pe acelasi principiu si traineri ar fi chiar antrenori pentru ca in sine asta inseamna trainer/coacher atunci s-ar vedea si rezultatele, dar vedeti cand intervine lacomia, ii face disponibili doar pentru cateva sute sau mii de euro in weekend dupa care descurca-te cum stii sau poti. Un atlet care a alergat singur pe pista fara antrenor folosindu-si spiritul de observatie s-ar putea sa stie mai multe decat trainerul si sa nu mai aiba nevoie de acesta. Angajatii au nevoie in primul rand de sustinere, incurajare si un individ cu experienta care sa le spuna cum s-a descurcat el in situatii similare astfel incat sa-i inspire

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s