afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #71

In acest post am sa vorbesc despre notorietate sau self-branding in vanzari

Daca toti sunt incantati cu lista de cunostinte si relatii mizandu-se pe acei pe care ei ii cunosc. Problema poate fi pusa si invers. Cine te cunoaste pe tine? Care este reputatia ta in aria profesionala? Te cauta oamenii ca sa le oferi raspunsuri la intrebari, opinii, sfaturi sau sa cumpere de la TINE?

Oricum la prelegeri oamenii sunt mult mai ocupati sa dea din maini si din picioare decat sa te asculte pe tine enumerand un sir de aberatii. Clientii chiar au nevoie de inca o brosura sau fisa tehnica pe care sa le-o oferiti? Nu probabil ar prefera sa le facilitati intrevederea cu un posibil client ”gras” pentru ei astfel incat sa cumpere de la tine cu certitudinea si siguranta ca vor avea piata de desfacere. Ce fel de valoare le oferiti clientilor in prezent. Daca vindeti praf in vant nu mizati pe forta de vanzari ca va face minuni.

 

Ce stiu despre tine cei mai importanti jucatori din ramura economica in care activati? Intariti-va reputatia pentru ca prin reputatie va recunoaste si cunoaste lumea. Aveti grija ca lumea sa vorbeasca despre dvs. si cu altii si mai ales lucruri pozitive cu care ati reusit sa-i uimiti si impresionati.

Categoric nu toata lumea poate fi satisfacuta si mai exista si riscul ca sa oferiti recomandari de posibili colaboratori de afaceri clientilor si acestia sa profite de conjunctura sa semneze contractul cu ei dar nu si cu dvs. Problema e urmatoarea nu oferiti nimic gratuit in business fara sa spuneti clar ca cereti ceva in schimb.  Daca nu o spui, clientul tau s-ar putea sa nu se simta obligat sa incheie afaceri cu tine.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s