afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #31

Esti pregatit pentru aceste situatii? Te-ai antrenat ca sa fii pregatit sa faci fata? Um om care lasa impresia ca-si improvizeaza raspusurile in cadrul unei intrevederi (chiar daca sunt corecte) tot va arata ca unul care nu stapaneste bine ceea ce vinde, va arata mai degraba a amator decat a un vanzator care stapaneste bine informatia pe care o vinde o data cu produsul sau serviciul.

De aceea inainte de a intra in campul de bataie al afacerilor si tranzactiilor e bine sa fii pregatit. A fi pregatit inseamna a avea siguranta pe ceea ceea ce spui. Ofera siguranta daca vrei sa semnzi contracte. Siguranta este oferita de cei care cunosc domeniul in care activeaza si cunosc ceea ce vand si mai ales pot raspunde concret si la subiect intrebarilor adresate fara sa abureasca.

Aveti pregatita o strategie pentru viitoare intrevedere de afaceri?  In ce mod ai pregatit-o? Gandim in secvente de cuvinte si propozitii de acee e bine sa scrii pe hartie, mai ales daca iti vin indei, s-ar putea sa le  uiti

Viitoare intalnire va fi cu un personaj pe care l-ai abordat tu sau te-a abordat el pe tine? Ai idee ce fel de intrebari o sa-ti adreseze? Ai raspunsuri la aceste intrebari?

Dar daca o sa te intalnesti cu unul dintre clientii din portofoliu lui ce o sa-i spui?  Cum o sa-i prezinti oferta si cam ce intrebari o sa-ti adreseze? Aveti pregatita o politica de pret pentru acest tip de client? Va incerca clientu sa negocieze? Aveti pregatita atitudinea si oferta pentru aceasta negociere? Ve-ti ceda rapid in negociere? Cunoasteti pragul minim de pret sub care stiti ca nu puteti ceda?

Intrevedeti toate situatiile care ar putea intereni in toate intalnirile de afaceri/ vanzari si discutati-le in companie din toate punctele de vedere care implica tranzactiile conform cu domeniul dvs de activitate

Ce stiti despre concurenta ei ce calitate ofera, ce preturi, ce modalitati de plata, ce termene de livrare comparativ cu oferta voastra?

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s