afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #17

Stiu agentii de vanzari sa vanda preturile?
Cateva idei de prezentare a preturilor, idei pe care cei mai experimentati dintre voi le cunoasteti

un pret rotund de explu 12.000$, 35.000$, 1100 $ reflecta ca poate fi negociat: 12.500$? lasa-mi-l la12.000 si ti-l cumpar (e drept ca pretul automobilelor de targ cam asa se negociaza de aceea vanzatorii s-au invatat sa ceara cu cateva sute de euro mai mult ca sa aiba de unde negocia)

Daca esti agent si de vanzare un echipament daca vei spune cere pretul de 6720$ rareori clientu va spune redu-l la 6500 si semnam contractul. Poate cel mult va cere un discount si atunci tu spui ca poti sa-l oferi daca mai cumpara si altceva sau daca plateste tot o data dar nu te grabi sa oferi reducerea rapid lasa-i clintul privilegiul de a negocia un pic pentru pret daca asta il face sa aibe orgoliul satifacut.

Impartiti pretul pe unitati acceptabile. Daca incerci sa vinzi spatiu publicitar asa cum eu am incercat in primu meu an de facultate atunci procedeaza in felul urmator.

O pagina de publicitate in revista noastra lunara costa 1400$/aparitie. Tinand cont ca avem 4890 de abonati in acest an va costa cca 0,28centi/cititor si daca mai calculam si vanzarile de la standul de presa unde mai vindem alte cca 6000 de reviste pe luna aproximativ in total 0.12 centi/luna. Si daca va folositi calculatoru in fata clientului cu atat mai convingator va parea

Un truc pe care l-am intalnit la agentii care vand asigurari. Redau intocmai 15euro/luna asigurarea de accident cu alte cuvinte echivalentul unei iesiri seara in club cu prietena, poate chiar mai putin. Explicatia:prin analogia cu o celtuiala care clientul si-o poate permite va tine minte pretul mai mic.

Alt truc, puteti sa prezentati pretul in raport cu durata de viata.

Aceasta masina costa 6700$ avand in vedere cu singuranta o puteti folosi linistit 12 ani asta inseamna ca va costa cam 1,5$/zi ca sa nu mai puem in calcul ca puti vinde masina si recupera o parte din investitie (calculul: 12 ani*365zile=4380 zile,  6700pretul : 4380 de zile= 1,5 $/zi)

Categoric eclipsati pretul prin avantaje va trebui sa investiti 1200 de euro pentru a va bucura de usurinta utilizarii functiei de touch screen a acestui laptop

Raporati pretul la cheltuieli actuale si mai ales aduceti argumente

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s