afaceri/consultanta, psihologie

Despre unii managerii de HR absolventi de studii psihologice

Vorbesc acum despre exemple, experiente si cunostinte din viata mea reala, nu vizeaza pe nimeni la modul personal, dar e un aspect la care puteti medida si daca gasiti solutii ajutati

Specific de altfel psihologiei sa urmareasca, sa judece, sa analizeze si sa compare compartamentul individului. Corect dar nu neaparat si util🙂 Tocmai datorita acestei indoctrinari care se practica in facultatile de profil absolventi de psiologie speliazati pe HR cand ajung in companii mai mult incurca decat descurca. Rolul lor in HR NU ESTE SA EMITA PARERI ci sa construiasca incredere, dezvolte capacitatile individului si sa aduca armonie.

Multi indivizi ajung la facultatile de psiologie pentru ca au o problema personala, o frustrare sau alt eveniment de care au fost marcati in copilarie sau adolescenta si cred ca in acea facultate vor invata cum sa-si rezolve problema personala ori a unui membru din familie ori prieten apropiat (identic se intampla si la facultatile de medicina, sunt studenti care au o afectiune medicala ori unul dintre parinti,rude, prieteni au avut o problema care i-au marcat personal dar in medicina e mai usor). Din pacate acesti indivizi specializati in HR nu reusesc sa descopere cum sa implementeze solutii si sa ofere ajutorul mult visat si cand ajung in companii nu fac decat sa-si verse frustrarea pe colegi, pe candidati etc. Multi mimeza ca sunt perfecti prin a nu exterioriza nici un fel de emotie dar se razbuna ”in alta parte” aspecte care duc la confict.

Concluzia: ar trebuie sa scormonim dupa frustrarile celor din HR inainte de a decide daca ii angajam pe un asemenea post si sa le oferim o responsabilitate atat de mare  asa cum fac ei cand recruteaza si selecteaza candidati pe posturi de raspundere?!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s