afaceri/consultanta, atelier de vanzari, atelieru de vanzari

Atelieru de vanzari #16

Postura- Slabe sanse ca un vorbitor sa inspire incredere dintr-o postura gresit aleasa. Umerii cazuti, rrotunjiti, abdomenul moale, mersul tarsit postura usor coborata nu sugereaza absolut deloc o persoana capabila sa domine, nici macar pe ea insasi daramite un intreg auditoriu. Daca postura copului mai degraba va face sa aratati ca o victima slabe sanse sa va puteti impune prin a domina.  Nu asteptam ca niste victime sa ne poarte de grija, sa ne dea sfaturi, sa ne vorbeasca sau macar sa ne conduca aviz de ce persoane foarte inteligente pot pierde cursa prezidentiala  datorita unui limbaj coporal care mai degraba aduce a persoana influentabila decat una care domina. Auditoriile nu sunt cu nimicdiferite de elctorat.

Deci atentie cand faceti pezentari sau vanzari.

Persoanele cu ligamentele slabe sau cele care in copilarie sau adolescenta au depasit media de inaltime a celor de varsta lor au tendinda de a se cocosa pentru a mai compensa din diferenta de inaltime. Femiele cu pieptul mare care vor sa para ca il au mai mic au tendinta de a se cocosa

Postura dreapta nu are de-a face cu purtatul cartilor in echilibru pe cap,purtarea de tije legate de spate ca sa ne faca sa stam drepti. Postura reusita lasa locplamanilor sa respire coloanei vertebrale sa se alungeasca nu sa se comprime iar daca e realizata corect poate usura tensiunea.

Stati relaxat,nu incordat. Nu va incordati ca sa stati drept. O pozitie incordata nu e o pozitie reusita,nu sugeti  burta si ridicati capu ca sa fiti ca lumanarea. Contractarea stomacului inhiba respiratia corecta.

Exista o metoda de corectie a posturii corpului brevetata de actorul austriac F. Matthias Alexander . Despre tenica Alexander exista videouri si pe youtube scrieti in caseta de search ”Alexander technique” si o sa gasiti o multime de rezultate

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s