economie, politic

Asigurarile sociale, statul roman si adevarata forma a generozitatii

…….. pornind de la conceptul ”Daca ii oferi unui om un peste il hranesti pentru o zi, daca il inveti sa pescuiasca il hranesti pentru toata viata”

Cea mai sanatoasa forma a generozitatii pe termen lung este cea prin care ii ajuti pe oameni sa se ajute.

Pomana pe care le-o acordati cersetorilor pe strada este o solutie temporara la problemele lor. Un banut in palma intinsa nu le rezolva problemele care i-au aruncat in situatia de a cersi. Aceasta atitudine nu rezolva problemele si necazurile acestor oameni.

Oferirerea  de bani este o solutie, dar pe termen scurt.  La fel face si statul roman cand ofera ajutoare sociale. Statul roman nu rezolva problema, doar o perpetueaza. Romania are nevoie de asistenta sociala in ceea ce priveste ajutorul si supravegherea integrarii persoanelor care nu se pot ajuta singure; fie moral, fie fizic ,fie material

Ajutoarele sociale nu sunt gratuite, ele costa foarte mult,… ridica nevoia de resurse bugetare pentru stat prin cresterea impozitelor iar pe oamenii dependenti ii fac sa devina si mai dependenti.

”Generozitatea incepe adesea cu un ajutor financiar pentru rezolvarea problemelor urgente, dar adevarata omenie inseamna mult, mult mai mult decat datul de pomana. Nu este suficient sa-i ajutati pe oameni pentru moment, adevarata generozitate este sa-i ajuti pe oameni sa se ajute singuri, pe toata viata.” Rich Devos

Cel mai constructiv ajutor trebuie indreptat spre a-i ajuta pe oameni sa devina independeti si capabili sa mearga pe propriile picioare.

Trebuie sa-i rasplatim pe cei care muncesc astfel nu vom incuraja niciodata munca. Insasi motiatia muncii este raplata

Genrozitatea pasiva este cea care nu-ti cere nici un efort, un banut aruncat in cutia unui cersetor.

Vrei sa fii generos la modul constructiv?… ofera oamenilor sansa de a reusi in viata!

Vei refuza sa munesti din greu daca stii ca acesta iti ofera o sansa reala de a reusi in viata prin rasplata care o sa o primesti?! Nu, nu vei refuza,vei fi perfect motivat sa muncesti,ba din contra vei munci cu placere.

Daca statele si guvernele vor sa lupte impotriva saraciei atunci va trebui sa rasplateasca munca, sa-i raplateasca pe cei care muncesc si sa-i penalizeze pe cei care nu muncesc. Politicile noastre actuale mai degraba trag presul de sub picioarele celor care incearca sa se bazeze pe fortele proprii

”Dă o mana de ajutor, nu una de pomana!” Cei mai multi oameni care traiesc pe strazi infometati doresc o sansa de a se intretine singuri, o sansa de a se simti integrati si apreciati, nu o mana de pomana. Si unde sa se duca sa munceasca cand nimeni nu-i primeste pentru ca miros urat din cauza ca nu au apa unde sa se spele si cauta in gunoi toata ziua.

Dar despre cei care au fost la inchisoare?  Acestia ce ar trebui sa faca dupa ce e liber? Sa recidiveze sau sa se integreze in ”campul muncii” ? Cum raspunde societatea acestei probleme? Cu seriozitate sau intoarce spatele pentru ca e mai usor?

Incearca sa ajuti pe altii, fii mentor, invata-i sa se ajute singuri, invata-i sa zboare si sa fie liberi. Nu-i constrange si vei fi cu adevarat multumit.

”Casa care este inchisa pentru omenie se va deschide pentru doctor”

Standard

One thought on “Asigurarile sociale, statul roman si adevarata forma a generozitatii

  1. Pingback: Prietenul lauda-l in public si critica-l in taina – ce inseamna pritenia – « Adelina Maries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s