afaceri/consultanta, agriculture, economie, imobiliare, politic, psihologie

Criza si Guvern Mondial – nu se explica unele teorii

Cred ca ati citit sau ati auzit cu totii afirmatia ”guvernul mondial doreste reducerea populatiei globului” dar se explica aceasta din perspectiva economica si de afaceri?

Spuneti resursele sunt limitate: pamantul, apa, zacamintele sunt limitate

Sursele de hrana sunt limitate: cerealele, plantele, animalele etc.

Ei bine asa o fi. Dar daca te uiti pe camp vezi foarte multe terenuri nelucrate, nepascute, nearate probabil de ani de zile. Ar putea produce acestea hrana?

Are balta peste? Nu prea. Avem doar cateva pescarii in Romania

Apa? daca cunoasteti circuitul apei in natura atunci nu aveti de ce sa va faceti grija

Problema resurselor se poate rezolva

Cat priveste afacerile? In momentul de fata foarte putini castiga bani din materii prime, foarte putini sunt angajati ai companiilor care produc bunuri de baza si pe foarte multi ii intalnim in industrii care ofera facilitati suplimentare alaturi de bunuri de baza: restaurante, centre de distractii, turism, moda si multe alte industrii care s-au dezvoltat injurul bunurilor de baza. Foarte multe nise de piata.

Daca s-ar reduce numarul populatiei multe companii si-ar reduce veniturile. Microsoft cui ar mai vinde calculatoare si soft? Vodafone si Orange cui ar mai vinde telefonie mobila? Coca-cola cui si-ar  mai vinde bautura? samd

Daca s-ar reduce numarul de locuitori aceste companii gigant s-ar imbogati sau ar saraci?

In fine, actuala criza financiara pare mai degraba o criza a banilor. Prea putini bani in circulatie prea multi oameni si prea multe produse.

Ar mai trebui tipariti bani de bancile nationale si gasita o modalitate de a-i distribuiti populatiei ca sa acopere cererea de moneda. Bancile nu vor ieftinirea creditelor, momentan nu le este rentabil dintr-un anumit punct de vedere- dar asta e un alt subiect

Inflatia apare si datorita: creditelor scumpe, valorii adaugate datorate patentelor tehnologice, scumpirii combustibililor si energiei electrice. Tendinta comertului este sa creasca pretul de la an la an si datorita lacomiei nu doar in exclusivitate cresterii costurilor de aprovizionare. Daca pot sa cer mai mult de ce sa nu o fac?!?! Nevoii investitorilor de a simti ca au profit si nevoii de amortizare cat mai rapida a investitiilor.

Concluzia- miscarile antiguvern mondial pe principiul reducerii numarului de locuitori ai globului nu se explica. Cine e nebun sa-si omoare clientii?!?!

Da, daca se reduce numarul de locuitori atunci vor fi mai multe terenuri libere caci proprietarii si mostenitorii lor nu mai sunt. S-a intamplat la sfarsitul evului mediu cand ciuma venita din Asia a decimat intreaga Europa, ajungand pana in Anglia inclusiv. Izvoarele istorice de la acea data mentioneaza ca au  murit milioane de oameni si cei care au supravietuit nu au fost indeajuns de multi cat sa lucreze din nou pamanturile de aceea a crescut pretul fortei de munca iar restul au devenit proprietarii terenurilor familiilor in care toti membri au decedat dar noi avem acum o economie bazata pe valoare adaugata in concluzie marile afaceri sunt dezvoltate in alte segmente industrializate si nimeni nu e nebun sa-si omoare clientii

 

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s