afaceri/consultanta

Credeti ca este necesar ca un salariat la angajare sa fie obligat la 8 ore de instruire cu privire la normele de protectia muncii?

Sa incepem cu o prima problema:

Credeti ca este necesar ca un salariat la angajare sa fie obligat la 8 ore de instruire cu privire la normele de protectia muncii? Adica 8 ore numai de instruire cu privire la normele de protectia muncii? Iar daca el are un contract indivitual de munca de 4 ore pe zi, la fel obligatoriu 8 ore de instruire?

Propunerea Asociatiei Nationale a Recrutorilor din Romania:

Nu credem ca este necesara aceasta durata obligatorie de 8 ore, cu atat mai mult pentru contractele de munca cu timp partial. Din experienta mea pot sa spun ca este suficienta o durata de 4 ore cu caracter obligatoriu. O alta propunere este aceea de a pleda in favoarea intelegerii de catre un salariat la angajare a Contractului Individual de Munca dar si a fisei postului, durata propusa fiind obligatoriu minim 3 ore. Cele mai multe probleme apar dupa semnarea contractelor de munca, pentru ca angajatii nu isi cunosc obligatiile si nici drepturile.
Conchizand, vreau sa cred ca impreuna putem face ceva in sensul celor aratate mai sus ……… a scris pe grupul Asociataiei Recrutorilor profesionisti din Romania dn-ul Panuta Marius Adrian

Iata si commenturile postate

Anca Tomoroga • Nici eu nu vad avantajul in a avea 8h de instruire, mai ales pentru posturile cu risc scazut (cele de personal tesa de exemplu). Cred ca max 4 de instruire ar fi mai mult decat suficiente si, eventual, cu o fisa de examen la sfarsit.
Pentru posturile care implica riscuri (cei care lucreaza cu utilaje, cu foc deschis sau alte aparaturi) ar putea sa ramana cele 8h de instruire.

In concluzie, nu ar trebui ca cele 8h sa fie obligatorii pt toate categoriile profesionale si doar pentru cele cu potential crescut de risc.

Alina – Claudia Suciu • Interesanta discutie, asta cu protectia muncii… Eu personal am incercat o singura data, cu toata bunavointa si seriozitatea, prelucrarea protectiei muncii conform legislatiei si a tuturor materialelor pe care mi le punea la dispozitie inspectorul SSM. Mai mult de 30 min, cu discutia si cu glumele de rigoare nu am putut sa leg cu colegii din subordine, noi angajati. Ma intreb oare ce s-ar putea discuta 4 ore. Sustin categoric micsorarea perioadei de instruire dar nu sunt de acord cu diferentierea la posturi de 8 ore cu cele la 4 sau 2 ore, avand in vedere ca pericolele sunt aceleasi, legislatia e aceeasi, materialul de instruire e acelasi.

Adelina Weiner • Dragi colegi de grup,
Iertati-ma ca intervin, de firea mea sunt mai creativa si neconventionala de aceea vreau sa impartasesc cu voi o idee.
Unor masuri in ceea ce priveste instructajul de protectia muncii si alte norme li se acorda atentie decat in situatii de accidente, cand se cauta tot felul de vinovati si responsabili. 
Oarecum aceasta constientizare ar putea fi accentuata daca in prealabil s-ar acorda teste acelora care trebuie sa fie instruiti pentru a se cunoaste nivelul lor de constientizare a anumitor aspecte si daca la testare se constata lipsa unor informatii sa se insiste asupra lor in instructaj. Testul sa ramana atasat la dosar cu mentionarea aspectelor asupra carora s-a facut instructajul acolo unde e nevoie 
iar in cazul unor situatii neprevazute si neplacute de accident si alte aspecte negative se stie daca angajatul avea cunostinte sau nu. 
Legiuitorul ar trebui sa insiste pe calitatea instructajului si nu durata lui. Ce parere aveti? Ar rezolva aceasta o situatie si ar reusi sa implice si angajatul in acest proces? Cel putin un test nu l-ar mai privi cu nonsalanta
Si alte idei sunt binevenite, chiar imbunatatirea celei prezente

 

Deci ce ziceti despre TESTE?

 

Alte informatii pe http://www.recrutori.com

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s