afaceri/consultanta, politic, psihologie

„Cultura” esecului la romani

Ei bine, ne-am obisnuit sa zicem romanii sunt asa si asa iar strainii sunt altfel. Nu e deloc asa. Peste tot sunt oameni si oameni, doar ca ni s-a intiparit in comportament un act-reflex sa zicem ca altii sunt mai buni.

E drept ca avem o atitudine extraordinar de dura fata de esec, foarte posibil sa va faceti si neamurile de rusine nu doar familia in cazul in care intreprinderi o actiune si nu reusiti din prima. Spunetii familiei, rudelor si tot ” lantului tropic si trofic” ca mai aveti si concurenta, ca mai exista si oameni care vor acelasi lucru ca si dvs si ca dvs sa reusiti inseamna ca in unele cazuri sa fiti nevoiti sa ”furati” sau sa dobanditi cinstit sansa altora.

Cand vrei sa faci ceva toata lumea te critica, toata lumea ma refer in special la cei mai apropiati, ei sunt primii care te priveaza de credibilitate, ba unii mai norocosi din fire se trezesc a fi renegati. Ei asta e, poti fi renegat si daca esti rau si daca esti prea perfect😀

Ei bine, invatati ( caci este un lucru care se invata) sa fiti ”surzi” , e mai bine sa nu auzi unele vorbe, care nu fac altceva decat sa te demotiveze, nu fi ceea ce vor altii ca tu sa fii. Daca nu te pot accepta si uneori nu te accepta dintr-o frica de inferioritate specifica omului, e bine sa ii eviti.

Demotivarea oferita de cei apropiati, familie: parinti, frati, rude si prieteni te demotiveaza cel mai tare.Probabil daca aceleasi vorbe ti le-ar oferi un strain nu te-ar afecta deloc dar daca ti le spune cineva pe care il cunosti de multa vreme iti va fi foarte greu sa accepti.

Un citat sub o dulce forma ironica spune

Ai vrea să îţi furnizez o formulă a succesului? Este extrem de simplu. Dublează-ţi rata de eşecuri.
– Thomas J. Watson

Si totusi esecul este un profesor aspru si cel mai bun.

Cea mai mare greşeală pe care o poate face cineva este să îi fie frică să greşească.
– Elbert Hubbard
Nu cred ca omului ii e frica de greseala, omului ii e frica de critica celor din jur. Este o atitudine ”vai, m-am facut de rusine, acum oamenii o sa rada de mine, o sa ma critice, o ma judece”… ei si ce? si ce daca? Azi te judeca si maine te lauda, cat de rezistent ai fost la criticile lor si cat de bine ai reusit sa rezisti fara sa te enervezi pe ei si pe urma o sa te felecite ca ai trecut ”blestematul ”
lor de test :) Succesul pare să depindă în mare măsură de propria ta rezistenţă după ce toţi ceilalti au renunţat.
– Willian Feather

Ei bine nu te lasa intimidat, oamenii te intimideaza ca sa nu obtii distanta si sa fii in fata lor, cu greu accepta oamenii si mai ales cei din jur sa faci ceva ce i-ar putea depasi.De fapt ei nu au o atitune negativa fata de tine personal, lor le e frica de mediocritate, daca tu indraznesti sa faci ceva ce i-ar putea depasi o sa rupeti relatia de ”egalitate” care ati avut-o si aici apare frustrarea lor. Aveti totusi grija ca in situatii asemanatoare sa nu fiti ca ei in cazul in care altcineva ar fi in locul dvs. Nu va victimizati, aveti grija ca sa nu ajungeti in situatia in care inconstient si manati de impulsuri primare sa fiti si dvs calaul pentru altii mai slabi care simtiti ca ar putea sa va amenite pozitia

Din istorie Isus a fost printre putinii care au incercat sa ne invete sa ne depasim orgoliul si pentru asta l-am rastignit.

Când “aş vrea” devine “vreau”, când “ar trebui” devine “trebuie”, când “mai întâi” şi “mai apoi” devin “acum”, atunci şi doar atunci dorinţele încep să se transforme în realitate.
– Roberto Redfort

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s