politic

Problema NOKIA si INVESTITORII STRAINI- Probleme nationale

Avantajele venirii investitorilor straini se trambiteaza peste tot, mai ales de anumite grupuri de interese cat si de cei care isi adjudeca rolul de ”papagali”

Sa analizam si dezavantajele:

Daca vine o multinationala de genul NOKIA provoaca urmatoarele dezavantaje:

1. blocarea fortei de munca din zona unde isi are amplasata fabrica. Oamenii nu-si mai folosesc creativitatea, nu se nasc si dezvolta micii intreprinzatori pentru ca se angajeaza pe bani de nimic la acesti ”binefacatori” denumiti investitori

2. statul roman, le acorda facilitati strainilor in loc sa acorde aceleasi facilitati ROMANILOR. Pai nu e asta prostie intreptata impotriva noastra a romanilor. Pentru investitori aloci terenuri, aloci infrastructura, aloci fonduri financiare cat si reduceri de la plata impozitelor si bla bla. Pai nu ar trebui ca statul roman sa acorde STRICT aceleasi facilitati si micilor intreprinzatori romani?… ca sa-i ajute sa creasca. De ce nu-i incubeaza pe micii intreprinzatori? Statul roman nu a repartizat terenurile in mod corect prin legea 18/1991 parca ar fi fost o noua reforma COMUNISTA aceasta lege TAMPITA si primariile au ramas in proprietate cu cele mai bune terenuri

3. Statul trebuie sa gaseasca solutii sa creasca nivelul de trai.  Prin atragerea investitorilor straini nu fac decat sa scada nivelul de trai: investitorii vin decat daca gasesc forta de munca ieftina, daca pot profita de facilitati fiscale si daca moneda nationala se DEVALORIZEAZA. Pai de aceea ne-am devalorizat LEUL si am desfiintat companiile care le aveam in 1990-1991 ca sa ne devalorizam moneda , sa nu mai avem industrie, ca sa ne angajam sluga la straini in tara noastra?

In ASIA unde se foloseste forta de munca ieftina stiti ca acei oameni lucreaza in conditii de semisclavie? Ati auzit cu totii povesti cu copii care lucreaza in fabrici de la 12- 14 ani sau poate chiar mai mici. Sunt adevarate. Nu vreau asta si in tara mea.

Daca vin investitorii se creaza infrastructura si bla bla.MINCIUNI , aceste lucruri trebuiesc create indiferent daca vin sau nu

Infrastructura trebuie creata oricum!

Si de ce curtam investitorii? Nu, nu-i curatam noi ii curteaza NESIMTITII sau TZARANII aia denumiri POLITICIENI, PRIMARI cu patru clasa si etc. Adica SMECHERII ”ANALFABETI”  angajati in sistemul functionaresc roman.

Categoric exista si cealata partE benefica a INVESTITORILOR in conditii de WIN-WIN, dar cum sa stie acesti egoisiti sa negocieze in interesul poporului daca lor la buzunar nu intra nici un plic cu mita.

La spitalele romanesti se pot creEa statii de cogenerare sau trigenerare care sa reduca facturile de curent si incalzire. Dar credeti ca directorii de spitale sunt interesati? NUUUUUUUUUUUUU , nu sunt interesati pentru ca nu mai primesc subventii care mai departe sunt sustrase in buzunarul propriu al celora care le administreaza.

Deci iata problemele. Oferiti-le un sut in fund stimabililor si in locul lor aduceti oameni onesti cu coloana vertebrala. Daca romanii nu doresc sa faca curatenie foarte bine, suportati si suportati pana ce o sa invatati sa luati ATITUDINE.

Cu drag

Adelina

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s