afaceri/consultanta, business conferences, psihologie

Despre conferintele de antreprenoriat si comunicare – in cel mai dur ton posibil

Antreprenoriatul nu se poate dezvolta daca nu exista bani in economonie si implicit putere de cumparare.

Sunt foarte multe conferinte despre tot felul de povesti si bla-bla astfel incat cand cineva doreste sa organizeze o conferinta pe o tematica serioasa trebuie sa depuna efort triplu de convingere pentru ca lumea nu doar ca e supra-saturata de tot felul de invitatii sa asculte povesti sau tehnici de dezvoltare personala care le pot citi gratis pe net. La conferinte se duc doar studentii sau tinerii absolventi fericiti si visatori ca cineva le acorda atentie.

Daca oferi acces la conferinte cu titlu gratuit nu e bine, sigur ai sponsori si de aceea ii chemi si pe ei nu-i intereseaza. Daca participarea se plateste iarasi nu e bine, vrei sa-i jupuiesti de bani… nici nu ma mira ca o parte din antreprenorii romani sunt atat de ”saraci”

E o tensiune atat de mare in ceea ce priveste comunicatiile de afaceri in cat haideti sa ne relaxam cu totii, daca primiti invitatii fiti onorati, fiti politicosi, nu este pbligatoriu sa participati. Nu la toate conferintele se face networking si nu la toate conferintele vi se spun povesti. Oamenii se aduna la astfel de evenimente ca sa se cunoasca personal, in unele cazuri sa se organizeze, sa-si ofere reciproc informatii, schimb de idei si asa mai departe.

Nu fiti tarani lipsiti de politete, in mediul de business nu da bine, data viitoare veti fi ocoliti. Si tineti minte ”nu esti singurul care ai adus castraveti proaspeti la targ” zice un proverb persan ai vechi de 2000 de ani.

si un P.S. cand sunati sau trimiteti mail in urma unui anunt din ziar nu intrati direct : ”am vazut anuntu vreau detalii” la astfel de tarani eu nu ofer detalii.

Cand sunati prezentati frumos numele ziarului unde ati vazut anuntul, in 2-3 cuvinte ce contine si spuneti clar ce fel de detalii doriti. Fiti educati, chiar daca altii nu sunt, nu fiti si voi

Nu fiti piedica in calea dezvoltarii unui climat placut doar de dragul de a fi impotriva, aceasta atitudine oboseste ambele parti si pe cel are ofera un mesaj ”impotriva” si pe cel care il primeste si nu sunteti nu nimic mai intelept daca stricati buna dispozitie a celor din jur. Oamenii va iarta ce le spuneti dar nu va iarta si cum ii faceti sa se simta, nu fiti aroganti si nu va jigniti partenerii de afaceri doar pentru ca nu a reusit ”sa va livreze marfa ieri” desi ati facut comanda astazi.

Indiferent daca alegeti calea sa fiti bine-educati sau sa fiti ”tzarani” tot veti gasi motive sa va simtiti frustrati. Fiti buni, diplomati si intelegatori dar nu fraieri.

Am vorbit romaneste? …🙂 daca s-a inteles atunci eu cred ca ”DA”

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s