economie, politic, psihologie

Nu exista om care sa nu poata fi destept sau corect

Cu dedicatie miscarii ”smart&right” a tineretului din PDL

Avand in vedere ca terminologia miscarii este in engleza nu cred ca gresesc daca am sa postez un citat tot in engleza. Daca sunteti ”smart” sigur intelegeti

Changing the environment should change the behavior

It is not true that “you can bring a horse to water but you cannot make it drink.” If you ride that horse for hours, especially in hot weather, when you bring it to water it will drink. In other words: To change a person’s behavior, do not just focus on the person. Focus on the environment in which he operates. Changing the environment should change the behavior- Ichak AdizesI think the example is perfect, don’t need other explanations
Din psihologie mai stiu ca un om ”inteligent” prin natura firii lui va vorbi doar despre lucruri inteligente in aceeasi masura in care un om educat sa fie ”corect” va face numai lucruri corecte confrom comportamentului dobandit.
In concluzie daca nu ai aceste calitati de ”smart&right” nu inseamna ca nu le poti dobandi. Orice om poate dobandi o calitate sau o virtude pe care nu o are doar comportandu-se ca si cum ar avea aceasta calitate si facand exact ceea ce fac si celilati cu aceste calitati. La inceput va fi socant pentru prietenii care va stiu altfel, si poate stangaci pentru voi dar urmatoarea etapa in psihologie se numeste ”principiul cailor batatorite” ceea ce spune ca un lucru facut de multe ori devine parte din comportamentul tau.
Principiul cailor batatorite se vede clar la circari, cat de bine executa miscarile de echilibristica, sau chiar la omul obisnuit care merge pe jos, daca la inceput a fost mai greu si a trebuit sa invatam acum aceasta o facem involuntar.
Curaj ca se poate🙂 dar trebuie demonstrat prin fapte.
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s