afaceri/consultanta, economie, psihologie

De ce au nevoie companiile de consultanta

Nu doar companiile au nevoie de consultanta de altfel de consultanta au nevoie si patronii acestor companii.

Daca analizam o companie dupa proprietarul ei vedem ca acesta imprima companiei o parte din personalitatea sa.

Aceasta personalitate poate fi altruista si atunci isi va conduce afacerile intr-un mod altruist, gratiind clientii, acceptand pierderile provocate de furnizori, platind salarii peste rezultatele unor angajati pentru simplu motiv ca nu-i poate refuza.

Sau poate fi un proprietar de afacere egoist, care vinde scump orice marfa proasta, care practica doar credit furnizor, negratiind clientii care cumpara la termen, plateste salarii  mici,….

In primul caz avem de-a face cu o afacere care va suferi lipsa de lichiditati iar in al 2-lea caz avem de-a face cu o societate care va furniza marfa slab calitativ, va acumula resurse financiare, nu-si va plati impozitele catre stat.

Prima companie are nevoie de consultanta pe partea de lichiditati iar a 2-a companie va avea nevoie de consultanta pe partea calitatii serviciilor si produselor livrate populatiei

Nici una dintre cele 2 afaceri nu va rezista prea mult. Prima se va sufoca iar a 2-a va fi depasita de concurenta in 2-3 ani pentru.

Consultanta este cea care trebuie sa aduca echilibru intr-o afacere pentru a-i permite perpetuarea ei in cazul in care nu ati intrat in afaceri pentru a fi maica Tereza sau pentru ”hit&run”

by Adelina Weiner

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s