afaceri/consultanta, economie

”Happy Meal” sau ”NO Meal”

”Cea mai mare pedeapsapentru cei care vand scump sau vand prostii este sa nu le cumperi marfa” nici nu e nevoie de boicot manifestari stradale, vor da faliment sigur daca nu le cumparati marfa.

Cu toti avem instincte, unii ni le folosim inconstient. Eu ma numar printre aceia care o singura o data in viata mea am fost la McDonalds. Instinctual, nu stiu de ce (probabil mirosul de ”transpiratie” din jurul McDonalds) nu m-a atras niciodata. Habar nu aveam acum cativa ani despre ce inseamna McDonalds dar pur si simplu nu m-a ”incantat” ideea de a le fi client.

Dar iata ce este de fapt McDonalds. O mare franciza si afacere imobiliara pe langa un tiran al naturii.

McDonals cumpara proprietati imobiliare le amenajeaza dupa care le vinde cu tot cu echipament si ”imagine” catre un posibil francizat. Deja primul profit a aparut din imobiliare, tehnologie si imagine vandute la pachet.

Urmatorul pas este ca iti vinde si ingredientele si reteta. Nu prea ai voie sa cumperi mare lucru din alta parte, obligatoriu trebuie sa cumperi hamburgerii produsi din carnea lor, adica de la animalele sacrificate de la fermele ”lor”. … si restul aspectelor care deriva din contractul de franciza

Ce este in neregula cu animalele de la fermele lor?

1. Carnea de vita provine de la vacile din fermele din tarile Americii de Sud: Argentina, Brazilia unde s-au defrisat suprafete intregi de padure pentru  a face loc de pasunat. In alte tari sud americane pamantul a fost sustras de la oameni si cultivat pe el furaje pentru a hrani animalele de la ferme. Problema este ca oamenii din zona au fost privati de o sursa de venit si alimentatie astfel ca oamenii de acolo sufera de foame. Vacile de la fermele din Eruopa cum ar fi cele din UK sau Spania sunt hranite cu furaje amestecate cu prafuri obtinute de la cadavrele vacilor sacrificate. In Spania este o astfel de fabrica care descompune oasele animalelor decedate in furaje iar cei care trec prin zona acestei fabrici spun ca PUTE ingrozitor, aerul nu poate fi respirat (daca cunoasteti romani care au lucrat in Spania va pot confirma existenta acestor fabrici). Acum cum naiba o vaca care este ierbivora in consecinta mananca plante sa se hraneasca cu alte animale moarte?!?!? Si normal ca in aceste conditii carnea de vaca prinde un gust ciudat. Asta ca nu mai spunem ca sunt injectate cu hormoni pentru a creste mai repede. Identic se intampla si cu puii din McChiken.

2. McDonalds iti vinde si Happy Meal unde pe langa mancare cumperi in pachet si o jucarie. Ei bine aceste jucarii sunt fabricate de catre copii la fabricile din Asia, unde copii subt varsta de 15 ani sunt pusi sa munceasca 14-15 ore /zi, dorm pe podelele fabriciilor platiti cu 1,9$/ zi de 15 ore de munca, fara zile libere,asigurari sociale. Lucreaza si cu solventi chimici folositi la fabricarea jucariilor punandu-si astfel viata complet in pericol. Multi solventi actioneaza asupra organismului producand anemie, decalcifiere si alte efecte secundare. V-ati lasa propii copii sa traiasca o astfel de viata de caine? Daca ati fi copii ati duce o astfel de viata de caine? SIGUR, NU!!

Daca acei copii folositi drept sclavi nu ar munci degeaba copii vostri nu ar rade si nu s-ar bucura de jucariile de la Happy Meal. Ceea ce pentru unii inseamna ”Happy meal”  pentru altii inseamna ”NO meal”. 

Nu va forteaza nimeni sa le calcati pragul si sa le cumparati produsele, de altfel nu va forteaza nimeni sa va indopati cu hamburgerii lor proveniti de la animale hranite cu furaje modificate genetic si al caror gust a fost modificat de potentiatori de arome.

Fiecare e liber sa faca ce vrea.

Eu nu merg la McDonals. Iata ca instinctul meu de adolescent a functionat, partea de a adult a aflat care sunt de fapt neregulile fata de care instinctul m-a tinut departe.

Sanatate va doresc!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s