economie, politic

Industria armamentului – tratare economica

Vanzarea-cumpararea de armament poate fi considerata cu usurinta drept functie de ”baromatru” al politicii dintre natiuni. Ori de cate ori un transfer de arme are loc , acesta afiseaza relatiile politice dintre furnizor si beneficiar. Conditionarea schimbului si implicatiile pofunde incep sa aiba loc in momentul in care se pune problema proceselor de schimb, munitiei sau asistentei tehnice iar  reparatiile la armament au prioritate fata de o instalatie industriala. Unele arme au o durata de exploatare de 10-15 ani maxim 20 influentand rezultatele pe termen lung.

Transferul de arme induce sau nu comert aditional. Se presupune ca el sustrage fonduri utilizabile pentru a satisface necesitati de utilizare si consum.Asta inseamna ca statul, armata, aparare ar putea prelua un angajament pentru eradicarea unor flageluri sociale de durata.

In favoarea cursei inarmarii se argumenteaza ca transferurile de arme atrag lucrari de infrastructura, achizitiile de utilaje necesare industriei armamentului, asistenta tehnica si alte servicii militare a caror valoare financiara nu poate fi neglijata dar a caror utilizare apare ca duala din perspectiva faptului ca s-ar genera un anumit numar de locuri de munca si ca profitabilitatea industriei militare s-ar putea reflecta in indicatorii economici globali ai unui stat/economii.

Din punct de veder economic, inarmarile sunt si ele expresia unei crize de lunga durata a economiei mondiale

In my personal opinion – any leader who is starting a war is a killer not a leader

By

Adelina Maries

Standard

One thought on “Industria armamentului – tratare economica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s