business

Politica

Reforma educationala

Ei bine, dezvoltarea oricarui stat sau comunitate de oameni incepe de la educatie care se transforma mai departe in cultura populatiei respective.

Orice stat echilibrat se bazeaza pe educatie si cultura. Rezultatele investitiei in cultura se vad in civilizatia, dezvoltarea si pana la urma bunastarea materiala si spirituala a populatiei respective.

E foarte clar ca invatamantul se dezvolta in 2 directii: cultura generala si formare profesionala. Scoala Primara/Gimnaziala e menita sa formeze cultura generala , liceul si facultatea sunt menite sa formeze profesional individul dar mai e necesara si o a 3-a directie a invatamantul, dezvoltarea personala a individului, formarea gandirii, etica respectiv aspecte ce tin de cei 7 ani de acasa sau ” educatia familiala”, cea care se dezvolta in sanul familiei. Atat timp cat familia nu o poate furniza la standardele maxime impuse de o societate educata trebuie completata de catre scoala. Acesta este motivul pentru care o reforma sanatoasa a invatamantului romanesc va tine cont de aceste 3 directii.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s