politic

Politica utopica

Schimbarea aduce cu sine si o alta forma de ”a fi”. Ei bine ce ar fi daca Romania ar avea o noua forma de ”a fi”. Suna indraznet nu-i asa?!? Suna imposibil de realizat?- Nu,… dar mai degraba depinde de ce se doreste sa se schimbe.

Putem schimba Presedintele, putem schimba Guvernu, putem schimba oamenii prin inlocuire categoric, dar nu  putem schimba relieful. In fond de ce l-am schimba, asta este avantajul si bogatia noastra. Daca nu putem muta Romania pe alte coordonate geografice in mod sigur o putem face mai ”operativa”. Trebuie doar sa valorificam cu intelepciune ceea ce avem. Problema economiilor post comuniste a fost generata de ”lacomia” proaspetilor imbogatiti, acei ”jefuitori ” ai activelor statului. Problema nu e in nici intr-un caz ca s-a schimbat titlul de proprietate de la stat la privat, problema e intotdeauna ADMINISTRAREA. Atat timp cat orice activ, este bine administrat si intelept valorizat nimeni nu are nimic impotrva proprietarului.

In sine nu schimbarea aduce o modificare, acceptarea si buna administrare aduce avantaje majore. De exemplu daca oamenilor le place comunismul si se simt bine in sistemul socialist atunci comunismul e bun, daca oamenii nu se simt bine atunci comunismul e rau. Daca oamenii se simt protejati si simt ca pot sa acceada de pe pozitii aproximativ egale la diverse oportunitati atunci capitalismul e bun, in caz contrar e rau. Nu sistemul creeaza sau genereaza satisfactie ci modul in care comunitatea se sustine si se intr-ajutoreaza reiproc,… e cea care creaza satisfactie.

Orice sistem poate fi bun sau rau, e relativ, nu sistemul e cel care creaza sinergia ci oamenii prin educatia si spiritul lor de echipa sau comunitar e cel in masura sa determine satisfatia populatiei dintr-un anumit sistem.

Comunitatea traieste in propriul ei sistem, sa nu incercam sa impunem ideologii si doctrine politice standard.  Avem nevoie doar de un ”cod social” creat de o anumita comunitate care sa-l accepte si nu unul impus de la ”centru”.  Energia fiecarui sistem urmeaza propria linie de echilibru si conduce catre cea mai probabila stare de AUTOechilibru dat de elemenetle si fortele sistemului respectiv. De aceea comunismul din China difera de cel din Rusia sau ce a fost in Romania, precum si capitalismul romanesc nu va fi niciodata ca cel din Ameria sau alte tari europene.

Deci?🙂

Tot ce am scris mai sus se supune dreptului de copyright si poate fi reprodus in orice mediu doar citand sursa.

1-7a

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s