carti, psihologie

Trucuri ale mintii

Veti fi surprinsi sa aflati sau poate unii dintre voi isi pot confirma o banuiala, HIPNOTISMUL – este un truc al mintii. De fapt nimeni nu poate hipnotiza, nu exista nici o putere ”magica” in acest sens, hipnotismul reuseste doar daca subiectul hipnotizat crede ca este hipnotizat, ceea ce s-ar traduce prin AUTOHIPNOZA, restul sunt povesti.

Totul se bazeaza pe ”credinta” – credinta, ma refer in sensul de a crede in ceva, nu in sensul de religios-  daca crezi ca individul care urmeaza sa te hipnotizeze are puteri hipnotice asupra ta, ei bine atunci asa este, ai perfecta dreptate, daca crezi ca nu poti fi hipnotizat, ei bine iarasi ai dreptate.

A hipnotiza – este foarte aproape de ILUZIONISM si PRESTIDIGITATIE, defapt nu exista magie, nu exista super puteri exista doar ILUZIE, pantomima si constructii de imagini cu ajutorul cuvintelor. Tot ce nu ne putem explica, tot ce depaseste capacitatea noastra de intelegere atribuim supranaturalului.

La baza hipnotismului sta si NLP. De altfel foarte naivi vanzatorii si oamenii de afaceri care se duc la cursuri de NLP, si dupa aceea se cred mari ”pșihologi” in sensul de psihologi, cum obisnuia sa le spuna un INTELIGENT inginer roman, cu care am avut placerea si onorea sa conversez.

Ei bine, am sa completez pe parcurs aceasta tema in functie de informatia si ideile ce o sa-mi vina pe parcurs.

Pana una alta daca vreti sa fiti niste indivizi, INTELIGENTI si INTELEPTI, capabili de a face diferenta intre o scamatorie si un adevar, daca vreti sa invatati cum sa va folositi logica  trebuie sa cititi cartea lui Darren Brown – ”Trucuri ale mintii” tradusa in romana de Carmen Stefania Neacsu, i-am mentionat numele traducatoarei pentru ca adaptarea in romana e exceptionala. Cartea a aparut la Curtea Veche. Derren Brown este unul dintre cei mai mari ILUZIONISTI ai Angliei.

Sunt subiectiva, si tot timpul voi fi subiectiva cand voi intalni autori care gandesc in aceeasi directie ca si mine.

Acesta este linkul la care puteti gasi cartea – eu va doresc lectura placuta, merita efortul, n-as vrea sa condamnati bietele pisici negre, de pe urma unei false superstitii🙂

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s