hospitality

Caractezizarea consumatorilor in functie de sexe – restaurant

Consumatorii de sexe diferite: uneori la o masa se aseaza numai barbati, alteori numai femei sau femei si barbati.
Exista unele particularitati privind comportarea ospatarului si din acest punct de vedere.
In general femeile sunt mult mai exigente in ceea ce priveste curatenia salii de consumatie, tinuta ospatarului,modul cum este asezata masa. In conversatiile cu consumatoarele , ospatarii trebuie sa fie deosebit de politicosi. Explicatiile care se dau, raspunsurile la intrebarile despre modul cum sunt pregatite diferitele preparate trebuie sa fie cat mai clare si mai precise, deoarece femeile sunt de regula cunoscatoare in aceasta privinta.
La luarea comenzii se tine seama de faptul ca femeile prefera in general preparatele de arta culinara, specialitatile de bucatarie, vinurile dulci si mai slabe, precum si diferitele lichioruri. Nu se va recomanda femeilor bauturi tari de genul: votca, tuica, rom etc. Se tine seama de faptul ca majoritatea femeilor prefera prajiturile, tortul si inghetata. Se are in vedere ca femeile se decid mai greu la darea comenzii, doresc sa consulte mai mult meniul, au preferinta in privinta garniturii, a felului cum trebuie servit preparatul etc.
Consumatoarele sunt mai exigente in ceea ce priveste prezentarea preparatelor culinare,cum sunt asezate si aduse pe platou si urmaresc cu mai multa tentie si competenta tehnica  deservirii, transarea diferitelor preparate. Observa cu mai multa usurinta stangacia unui ospatar la transarea unui pui sau peste, precum si lucrarile gresit executate si acorda atentie ornamentatiei florale a mesei. Consumatoarele prefera dansul si doresc sa se aseze in apropierea ringului de dans sau la mesele unde pot avea o privire de ansamblu asupra salii de consumatie.
Barbatii prefera in general, specialitatile de arta culinara picante, precum si preparatele la gratar, lasand de foarte multe ori ca meniul sa fie intocmit de ospatar, avand incredere in recomandarile lui. De asemnea barbatii prefera vinurile seci, mai putin dulci, precum si bauturile alcoolice tari la gustari inaitea mesei iar in incheiere prefera un coniac. Ei comanda in general preparate de calitate,vinuri superioare, meniul comandat fiind mult mai bogat si mai diversificat. Atunci cand mesele se prelungesc ospatarul trebuie sa fie atent sa recomande la sprit diferite preparate  care se consuma usor cu vinul, cum sunt cascaval sau svaiter, crochete de cascaval, unele preparate la gratar cu cartofi pai, alune etc.
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s