carti, economie

De ce mi-a placut cartea lui Adizes Ichak “Cum sa identifici si sa-ti perfectionezi stilul de management”

Ei bine, Adizes Ichak, printre putinii autori si traineri de management care nu crede in managerul perfect. De fapt managerul perfect, acel super erou de business cum il considera multi autori si traineri, nu exista in realitate si un om care are si un dram de experienta practica nu doar teoretica poate sa confirme.
Inteleg ca totul e posibil, daca crezi cu adevarat, dar daca luam realitatea asa cum e, o sa descoperim ca e perfecta, e normal sa fii obosit, extenuat, sa nu ai idei in fond face parte din sistemul natural de alarma al organismului sau echilibrului naturii.
Dar, sa revenim la cartea noastra, “Cum sa identifici si sa-ti perectionezi stilul de management”. Dpdv psihologic Adizes face o clasificare mai mult decat grozava, imparte managerii in 4 mari categorii, si cum nimeni nu are strict o singura categorie temperamentala (ma refer din cele 4 grupe temeperamentale> sangvinic, coleric, flegmatic si melancolic) ci doar o predominanta a unuia sau mai multor cracatertistici temperamentale, tot asa si clasificarea lui Adizes urmareste profilul psiholog al managerului.

Daca ai reusit sa identifici profilul psihologic al sefului sau colegului tau atunci stii cu cine ai de-a face si vei intelege perfect de ce sub conducerea anumitor persoane lucururile nu sufera nici o schimbarea iar sub conducerea altora, totul e ras si reconstruit de la zero.
Clasificarea lui Adizes identifica 4 roluri manageriale: managerul care “Produce rezultate” mai degraba analitic si pragmatic decat un bun comunicator, cel care “Administreaza” si vede lumea in “cifre” , al 3-lea este “antreprenorul” cel care are idei si vrea sa le puna in practica si ultimul “Integratorul” cel care se apropie cel mai mult de leadership datorita inteligentei emotionale.

Nu ratati cartea, mai ales daca sunteti angajati pe pozitii de middle sau top management. Citind aceasta carte veti intelege ca oamenii sunt diferiti si pentru ca vad si percep lumea diferit e posibil sa nu considere importante exact aceleasi lucruri ca si dvs.

Cartea se gaseste la acest link daca doriti sa o achizitionati

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s