economie, politic

Sunt dispusi oamenii de afaceri romani care mai au capital sa investeasca in productie?

Investitorii straini sunt de mai multe tipuri. Cei dupa care politicienii plang adesea sau cei pe care ii iubesc cel mai mult sunt cei care vin si folosesc mana de lucru de la noi din tara.
Este acesta oare un avantaj enorm pentru tara noastra? Vresti sa stiti adevarul sincer? NU, NU ESTE UN AVANTAJ ENORM, este un avantaj doar pentru politicienii dornici de atentii financiare in schimbul acordarii de diverse facilitati acestor investitori. Care sunt facilitatile acordate? Terenurile din proprietatea statului, terenuri pe care se dezvolta fabricile precum si scutiri de la plata impozitelor scutiri care pot sa mearga pana la a nu plati contributiile salariale catre stat sau de a nu inregistra contractele muncitorilor necalificati. Toate aceste facilitati se acorda datorita sumelor primite de la investitori in conturile personale ale unor functionari si politicieni.
Care este pierderea pentru statul roman? – Este pagubit doar de cateva milione de euro care ar trebui sa provina din taxe si impozite.
Care este pierderea pentru populatie? Si mai enorma, muncesc in tara lor sclavi la straini pentru un salariu cu 5-10% peste slariul minim pe economie sau uneori muncesc chiar pentru minim pe economie.

Daca oamenii de afaceri romani ar dezvolta industrie ar fi mai multe avantaje, dar cel mai important ar fi ca titlul de proprietate al fabricilor ar fi 100% romanesc si in timp ne-am dezvolta cultul calitatii si nu am fi nevoiti sa facem import.

Dupa cum stau lucrurile in momentul de fata nu sunt dispusi sa faca industrie, si principalul motiv este lipsa de experienta si know-how pe care nu le mai avem.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s