carti

Citat despre inovatie

”Imagineaza-ti urmatorul scenariu:
Broboane de sudoare incep sa ti se prelinga pe fata. Canicula ostilei tari latino-americane, sfasiate de razboi, aproape ca-ti taie respiratia. Femeia panicata pe care tocmai ai salvat-o din inchisoarea plina de gandaci a gherilei ti s-a inclestat de brat, aflata in pragul isteriei. Misiunea ta este sa o duci in siguranta la tatal ei, ambasadorul. N-ai nici hrana, nici mijloace de transport sau comunicare cu lumea exterioara. Inconjurat de trupele inamice, iti dai seama ca biata ascunzatoare pe care o ai la dispozitie va fi in curand descoperita.
Ce ai de facut?
Sincer vorbind, nu stim nici noi cu ne-am descurca intr-o asemenea situatie. Dar stim ce ar face MacGyver.
Vedeta a serialului de aventuri cu acelasi nume, MacGyver este maestrul ingeniozitatii. Nu exista se pare situatii in care acest om minune sa nu se poata descurca. El reprezinta misterul thriller-ului modern: omul lipsit de orice arma, omul dotat doar cu creier. Cu vastele sale cunostinte si creativitatea specifica, incropeste in tufisurile unde se ascunde, o oglinda parabolica reflectorizanta din resturile jeep-ului aruncat in aer. Concentrand razele soarelui pe un depozit de armament inamic, pun la cale o explozie si o diversiune care sa distraga atentia trupelor, cat timp el si femeia isi fac drum catre sopronul unei ferme parasite. Din niste zdrente si cateva sbstante chimice comune, gasite in sopron, izbuteste sa creeze niste dispozitive explozive care sa le asigure eventuala protectie viitoare. Aduna suficiente componente dintr-un aparat de radio distrus pentru a crea un instrument improvizat prin care cere ajutor elicopterului de salvare.
Fantezie? Sigur. Evident o nascocire. Dar nu ti-ar placea sa ai un director de vanzari asmeni lui MacGyver?….. Daca ar fi gandit in termeni obisnuiti poate MacGyver si fica ambasadorului ar fi putrezit in acea inchisoare plina de gandaci, regretand faptul ca nu fusesera in stare sa puna mana pe o grenada.” citat din Managementul Timpului de Stephen R. Covey p 76 Editura Alfa, Bucuresti 2000

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s