business

Despre incredere in actuala clasa politica

Despre credibilitatea Guvernului

La inceput v-ati chinuit sa ne convingeti ca este criza, pe urma v-ati chinuit sa ne demonstrati ca este criza marindu-ne taxele si impozitele, falimentandu-ne firme, furand economia, iar acum va chinuiti sa ne demonstrati ca am iesit din criza.
Pe hartie am iesit, asa cum arata datele Institutlui de Statistica. Da am iesit din criza cu exporturi fictive doar pe hartie, am iesit din criza cu scandalurile din vami, .

Oare nu era mai intelept daca clientela de partid, plateau taxele si impozitele care le-au colectat de la populatie. Firmele colecteaza TVA-ul de la noi pentru stat. Dar firmele care apartin clientelei politice nu mai varsa aceste impozite. Ne mai varsand aceasta colectare de bani in numele statului, catre stat inseamna o oarecare deficienta reala la bugetul de stat fata de cheltuielile pe care Guvernu le planifica in anul in curs pentru anul viitor, si totdeauna planifica acest buget din punct de vedere al cheltuielilor de stat mult mai mare decat veniturile care le-ar putea incasa. Statul isi fixeaza cheltuielile, in felul urmator: exemplu in decembrie 2010 au fixat ca pe 2011 ”Bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 80.812,1 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 108.491,9 milioane lei, cu un deficit de 27.679,8 milioane lei” conform sectiunea 1, art 2, alin 2 din LEGEA bugetului de stat pe anul 2011
Ca sa poata cheltui aceasta suma astronomica ei trebuie sa stranga banii de la cetatenii romani. Cum multinationalele, firmele clientelare politic colecteaza TVA de la consumatorul final, care suntem noi cu totii nu-l mai varsa catre stat, domnul Prim Ministru, vede ca are lipsa la buget, adica avem buget deficitar, pentru ca asa l-au stabilit peste nevoile reale ale economiei trebuie sa-l colecteze de undeva…. si de unde il poate colecta decat facand presiuni pe IMM-uri si iertand clientela politica si multinationalele pe principiul ca ei creeaza locuri de munca. Dar ce avantaj ofera aceste companii populatiei si tarii prin crearea de locuri de munca oferind un salariu din care muncitorii nu-si pot acoperi cheltuielile la utilitati si cele de hrana, haine si restul pe timp de iarna. Asta nu e o facilitate, asta e asuprirea omului de catre om, asta e scalavagismul mileniul III.
Da, in Romania se practica sclavia. Cand o sa renuntam la asuprirea omului de catre om, o sa devenim un stat dezvoltat, doar atunci si numai atunci.

Prin toate aceste activitati Guvernul ne-a distrus increderea in bunele lor intentii.
Cum sa ii sustinem daca ne-au distrus increderea. Acum orice ar spune, orice planuri ar avea daca nu avem incredere in ei, nu-i putem sustine.

De ce nu am incredere in opozitie?

Opozitia trebuia sa-si faca datoria democrata si sa participe la guvernare din scaunul opozitiei, conform datoriilor lor constitutionale.

Cum sa acordam incredere opozitiei, cand opozitia striga doar Jos Guvernu si ei nu au prezentat public nici un plan, nici o strategie pentru tara.

Fructele cand se coc pica singure din copac. Va trece si vremea actualei puteri si actualei opozitii. Astept cu nerabdare sa vad o noua clasa politica, noi fete si noi planuri si idealuri.

Domnilor gresiti daca considerati ca va fi ”Aceeasi Marie dar cu alta palarie”, va inselati amarnic daca considerati ca vor veni altii la fel de corupti sau poate mai corupti. Coruptia e o boala care nu va fi niciodata vindecata. Dar alti oameni aduc alte idei, si se merita sa platim pretul coruptie pentru noi idei, noi idealuri. Daca 2 asociati nu se simpatizeaza reciproc ei nu pot asocia in afaceri. Nici un fond de investitii nu finanteaza o afacere daca nu-i place de echipa de management. Da, fondurile de investitii si investitorii sunt subiectivi. Daca nu pot comunica bine
cu cel pe care il finanteaza in afaceri prefera sa renunte la afacere, oricat de grozava ar fi, pentru ca le e frica ca isi vor pierde banii.
Astfel se intampla si in politica. Daca nu exista simpatie personala intre sefii de stat (si clasa politica de langa Presedinte), tarile nu incheie tratate.
Omul sfinteste locul, fiecare om e diferit, are idei diferite. De pe scena politica romaneasca trebuie sa plece toti cei care nu au planuri de dezvoltare a tarii, care nu au bune planuri administrative.
Ca cetatean pot plati in contnuare pretul coruptiei, nu caut dreptate in acest domeniu, vamesi nu au fost corecti nici pe vremea lui Isus si nu sunt nici acum.
Dar Romania trebuie sa aiba o clasa politica capabila sa raspunda nevoilor Mileniului 3.

 

Standard

One thought on “Despre incredere in actuala clasa politica

 1. Yohan says:

  Buna !!
  Superba analiza ! …din pacate nu ne spuneti nimic nou.Toate astea le stim si mi-am consacrat timp sa citesc pina la capat in speranta ca ne indrumati catre o solutie miracol.
  Fructele cad singure cind se coc.Draguta comparatie!! Fructe…
  As zice ca suntem condusi de o haita de lupi bine organizata. Au muscat din noi pina la singe,s-au ingrasat si acum huzuresc.
  II SCHIMBAM !!!!!!!!!!!!!!!!
  …cu cine ?????????????????????????????????
  Va asigur ca tot cu o haita de lupi,mai flaminzi si mai insetati si constienti ca toamna vine repede si
  risca sa cada.
  Eu care speram ca ati descoperit vre-un Vlad Tepes sau macar un Mateias Giscanul. Cu tot respectul ce v-il datorez sunt deceptionat.Sa nu culpabilizati insa ca am inceput sa ma obisnuiesc.
  De la revolutie incoace tot adun robinete,broaste vechi si tot felul de obiecte din bronz. Am nu departe de 100 de kg.Speram sa pot avea o contributie substantiala la o statuie a celui ce ne poate salva. …cred azi ca ar fi mai inteligent sa-l duc la un centru de colectare ca se pare ca a prins valoare.
  Marea prostie a romanilor la revolutie a fost ca nu au facut curatenie si s-au lasat dusi ca ursuletul de nas de o fosila comunista ca Iliescu care a tras in jos tara 10 ani pierzind un start la care eram larg favoriti.
  Ce se mai poate face acum ??
  -Nimic ! …sau cine stie ?…copii!!! poate facem un Vladut Tepusa. …ca tare lipseste unul in tara aia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toate cele bune Yohan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s