business

Echilibrul politic

In politica trebuie sa existe reprezentanti din toate categoriile sociale si profesionale pentru ca altfel unii vor ataca drepturile altora. Majoritarii vor neglija drepturile celor minoritari sau nereprezentati in parlament/guvern. Tocmai pentru ca nu avem acest MIX in politica s-a ajuns ca o categorie sa asupreasca alta categorie. In politica toate clasele si toate interesele trebuiesc reprezenate echilibrat daca vrem sa avem o politica sanatoasa. Sa avem in politica doar saraci vor hartui drepturile celor cu bani si sa avem doar reprezentanti cu santate financiara acestia din urma vor neglija drepturile celor saraci.
Trebuie creata o clasa politica omogena, unde drepturile sa fie aparate solidar. Asta e inceputul echilibrului. Nu poti pune un om care nu a avut in viata lui o afacere si o firma sa emita legi pentru sectorul privat. Nu poti lasa un ministru care nu intelege economia sa aprobe masuri economice, nu cer obligativitatea ca sa aiba studii economice la nivel de licenta dar trebuie obligatoriu sa aiba capacitatea de a intelege avantajele si dezavantajele a masurilor pe care ceilalti cer sa fie adotate.
Cred ca sunteti constienti ca Guvernul Boc, trebuie inlocuit. Problema e unde sunt oamenii care sa vina sa-si asume raspunderile si sa stie ca sunt in stare sa faca fata functiei?

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s