business

Reforma de care are nevoie Romania

Pe baza informatiilor care le-am avut la dispozitie  cu argumente pro si contra va prezint un program simplist de reforma

Rolul statului sa fie delimitat foarte clar in coordonatele de mentinere a echilibrului economiei de piata, administrarea si intretinerea patrimoniului national cu toate compenentele sale precum  si perpetuarea culturii, valorilor si a educatiei.

Reorganizarea aparatului superior de conducere

Presdintele sa aiba in subordine:

– 2 departamente : Serviciile Secrete si Departamentul de Marketing care sa se ocupe de imaginea de tara

  • Primul Ministru se subordoneaza presedintelui si comunica pe acelasi nivel cu departamentul de marketing si unde este cazul cu serviciile secrete precum si compartimentul de statistica.

Are in subordine:

  1. Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri + Ministerul Administratiei si Internelor + Ministerul Afacerilor Externe + Ministerul Finatelor Publice- comasate intr-un singur minister- Ministerul Economiei Administratiei si Afacerilor. Ministerului ii revine in sarcina: politica de comert exterior si analiza pietelor externe acolo unde produsele romanesti pot fi promovate. Va avea un departament de investitii care are in competenta: Creea de noi intreprinderi sub forma de SA in sectorul agricol, tehnologic si alte industrii, treptat sa vanda total sau partial parti din companie catre investitori romani. Aceste companii se pot porni inca de la inceput si in Parteneriat Public Privat. Faciliteaza in perioade de recesiune economica gratuitatea emiterii de autorizatii de PFA sau infiintarea de societati comerciale sau Asociatii Familiale tuturor celor care sunt la prima actiune de acest gen.

In subordinea Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri vor fi: Negociatorul pe Probleme  de Afceri Externe- inalti diplomati angajati permaneti sau colaboratori

2. Ministerul Mediului si Padurilor + Ministerul Transportulor si Infrastructurii +  Inspectoratul de Stat in Constructi  – comasate intr-un singur minister  Ministerul Mediului  Infrastructurii si Constructiilor

3.Ministerul Educatiei Culturii Muncii si Protectiei Sociale

4. Ministerul Turismului si Patrimoniului National

5. Ministerul Justitiei

6. Ministerul Sanatatii

7. Ministerul Apararii Nationale

8. Ministerul Agriculurii

9. Ministerul de Inventica Cercetare si Dezvoltare Tehnologica

Alte institutii: Compartimentul special de administrare nationala si organizare in teritoriu- raspunzator de conslierii si administratorii de judete si resedeinte de judete

Fiecare Minister sa  prezinte senatului si camerei deputabilor probleme legislative din aria in care activeaza si sa vina cu propuneri legislative.

Transparentizare achizitiilor publice prin urmarirea permaneta online a tutror demersurilor.  Castigarea unui contract cu statul sa devina pentru portofoliul companiei drept o recomandare sigura de  profesionalism si calitate.

Licitatiile sa aibe acolo unde este posibil pret impus pe baza analizei pretului de piata.

Unde este posibil anumite lucrari sa se realizeze in regim propriu cu costuri reduse

Obtinerea posturilor publice

pentru viitorii ministrii, sefi de stat senatori si deputati – posturile/functiile sa le obtina prin concursuri si nu voturi de POPULARITATE- fiecare sa depuna proeicte de dezvoltare, solutionare a problemelor din aria lui si cei care au cele mai bune proiecte sa formeze o echipa pe aria respectiva, la fel si pentru minstrii , cel cu proiectul si viziunea cea mai buna sa castige . Ei pot proveni atat din interiorul unui partid dar pot fi si independenti

Politica Agresiva pe piete externe cat si politica intensiva in interiorul granitelor

De ce are nevoie Romania

Infiintarea unui nou partid de echilibru al democratie – Partidul de Echilibru al Democratiei- care insusi prin esenta lui sa aibe rolul de echilibru al puterilor in stat si sa previna sau sa ajusteze orice forma de dezechilibru.

Viziunea partidului – sa se conformeze principilui ca in viata nu exista reguli general valabile ci totul trebuie adaptat situatiei. Respectiv daca situatia cere adoptarea unei masuri socialiste sau capitaliste sa se adopte masura care poate conduce la un randament maxim cu cat mai putine pierderi si sacrificii.

Organizarea in teritoriu: sedii in toate judetele din tara si acolo unde exista comunitati ale romanilor din alte tari pentru a putea asigura o colaboare stransa  intre toti romanii.

In interiorul partitului pentru toti membrii sa se organizeze traning-uri de comunicare, leadeship, time management si exercitii de team building.

Sa constutuie o comisie care sa analizeze si sa supravegheze in continuu echilibrul puterilor si a sistemului capitalist bazat pe principii democratice.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s